Audi A6 2.0 TDI ultra 150pk Business Edition (2015)

Uitvoering | A6 2.0 TDI ultra 150pk Business Edition |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Stapje hoger dan een A5 SB
Maart 2016 de auto besteld uit voorraad (bouwjaar 2015 en dus nog 20% bijtelling) waardoor ik een hoge korting kreeg en de auto in mijn leasebudget paste.
Ik kon kiezen uit Zilver, Zwart en Donkergrijs (oloongrijs)
En dus gekozen voor laatstgenoemde, omdat ik dit de meest chique kleur van de 3 vond.
De auto is een business edition automaat met de 2.0TDI met 150pk en in de oloongrijze zaten ook nog sportstoelen.
Eigenlijk wilde ik de 190pk diesel, maar deze paste niet in het leasebudget en dus voor de 150pk versie gegaan.
Exterieur/interieur:
Qua kwaliteitsbeleving vind ik de auto toch een stapje hoger dan de A5 sportback. Ik had de A5 wel redelijk standaard, dus daarom zal het verschil des te groter zijn.
Ik heb echt het gevoel in een klasse hoger te rijden.
De ambiente verlichting in en rondom de auto geven de auto echt de luxe uitstraling.
Qua lijn vind ik de A5 SB eigenlijk mooier, maar als ik de achterkant van de A6 zie met de uitlaatstukken verwerkt in de bumper is hij toch wel lekker "dik".
Het interieurgeluid is ook een stuk minder dan in de A5, waarschijnlijk ook omdat de A5 geen raamstijlen had en dus wat meer windgeruis binnen liet.
Maar wat een heerlijke rust en de sportstoelen zitten heerlijk. Ik stap na 1.000km heerlijk fris uit!
Het rijden:
De auto is niet zo snel als dat mijn A5 was, maar hij kan met zijn 150pk uiteraard goed meekomen in het verkeer en even met de "kickdown" inhalen is uiteraard geen probleem. In de auto ben ik rustiger gaan rijden dan in mijn A5. Dit komt door de automaat, het "gevoelsmatige" lagere vermogen maar ook door de auto op zich. Hij nodigt simpelweg niet uit om hard te rijden. Op de snelweg is het heerlijk cruisen. Ik moet voor mijn regelmatig naar Duitsland en daar heb ik m al een paar keer uitgeprobeerd. En geen centje pijn op hoge snelheid (180+).
Bij 220km/u is de koek op, maar dat is hard zat.
Ik moest wel even wennen aan het bandenspanningscontrole systeem. Dit was compleet nieuw voor me en moest ik bij rijden met caravan en bij zwaardere belading (lees wintersport belading) de bandenspanning aanpassen. Iets waar ik in het verleden nooit aan heb gedacht.
Enige punten van kritiek:
De punten van kritiek hebben eigenlijk niets met de auto te maken.
Je moet voor elk klein dingetje (ad blue bijvullen) altijd naar de Audi dealer. De vw service die vlakbij zit mag niks aan de auto doen, zelfs geen ad blue bijvullen. Dit vind ik echt onzin, want de motor zit in alle VAG producten.
+ en -
+ Ruim(te)
+ Comfortabel/Rust aan boord
+ chique uitstraling
- Motor is voldoende, maar mocht je iets meer te besteden hebben neem dan de 190pk (net even dat extra)
-ad blue om de 10.000km bijvullen, kun je zelf doen maar is niet makkelijk. Dus naar de dealer
- Geen dealer om de hoek en vw service mag niets aan de auto doen
Algemene conclusie:
Heerlijke comfortabele auto om lange afstanden in alle rust te overbruggen. Vermogen is voldoende, maar verwacht niet meer dan dat.
Ervaring na 2 jaar
Na 2 jaar de auto in bezit te hebben hier even een update over mijn ervaringen.
We zijn inmiddels 2 zomervakanties, 4 wintersporten en diverse internationale zakelijke trips met de auto verder.
Wat een heerlijke reisauto. 150pk is uiteindelijk toch prima, dacht eerst dat het net genoeg zou zijn, maar de auto is snel genoeg.
Ook rijdt de A6 vertouwen wekkend, wat een rust en ruimte aan boord. Dit merk ik met name op als ik in een andere auto heb gereden (rij in het buitenland regelmatig huurauto's vanaf de luchthaven naar de verschillende locaties) en als ik dan weer in de A6 stap dan is dit heerlijk.
Tot nu toe heeft hij nog geen enkele storing gegeven.
Wel heb ik 1x schade op de linkerflank gehad (voor en achterdeur) omdat iemand bij het uitparkeren even zijn auto (ik denk zelf een busje) langs de mijne heeft gehaald. Uiteraard zonder briefje achter te laten. Natuurlijk via de leasemaatschappij verholpen, maar wel triest dat iemand een hele zijkant beschadigd en dan gewoon wegrijdt.
Wat wel opvallend was (negatief) is dat 1x de binnenbekleding rondom de bestuurdersgordel bij instappen loskwam en ik het paneel bij instappen met een lange jas meenam. Zelf vastgeklikt, maar het bleef kraken.
Bij de laatste servicebeurt is dit verholpen, maar ik vind dit niet kunnen voor een auto van een dergelijk merk en dito prijs.
PRIVATE LEASE Audi A6

Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro Premium Edition S-Line Pano/Leder...
- 2015

Audi A6 Avant 1.8 TFSI ultra S line Edition | Facelift Model | S-Line | Led koplampen | 20 Inch |
- 2018

Audi A6 Avant 4.0 TFSI Pro Line Plus Pano B&O Memory Facelift RS Camera