Audi A6 2.0 TDI (2005)
Uitvoering | A6 2.0 TDI |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Mijn vader heeft nu al 1 jaar een Audi A6 2.0 TDI met Pro Line Business pakket.
De levertijd was erg lang i.v.m de 2.0 diesel motor die een hogere prioriteid heeft bij de Volkswagen en bij de Audi, A3 en A4.
De auto bevalt tot nu toe echt heel goed.
Dit zijn de opties die erin zitten:
Noorderlichtblauw pareleffect, Pro Line Business (MMI plus, DSP-Soundsystem, CD-wisselaar, Navigatiesysteem, Multifunctioneel lederen vierspaaks stuurwiel, Handy voorbereiding, Diefstalalarm)en Ledere bekleding (kleur Diepblauw)
De A6 is echt een super auto waarmee je graag rijdt, het comfort is zowel voor als achterin heel hoog waardoor je hele lange rijzen vrij eenvoudig achter je laat.
Het navigatiesysteem doet zijn werk goed alleen bij net nieuw aangelegde straten of rotondes snapt hij er niet zoveel van. De 2.0 diesel is een echte volkswagen diesel, hij maakt als hij koud is redelijk veel lawaai. Deze motor geeft de auto goede prestaties maar ik vind het wel zonde dat ze hem niet 170 pk hebben gegeven. Dat zou hem wel een stuk sneller maken. Maar ook met 140 pk is hij snel genoeg voor alle situaties, op de Duitse snelweg al een keer 225 km/h gereden. Het verbruik was eerst erg hoog (7,9 liter op 100 km) maar is nu ok (6,9 liter). Wel is het tanken een probleem: als hij nog maar 10 km kan rijden (dus bijna helemaal leeg is) zou er 70 liter in moeten kunnen, hij houdt echter al op bij 50 liter en als je dan nog 15 minuten het erin druppelt kan je wel op 80 liter komen. Wie kent dit probleem?? De auto heeft al met al niet al te veel grip, bij nat wegdek slipt hij vaak en snel door omdat hij tog wel wat te veel koppel heeft (340 NM alleen op de voorbanden) en daarom zou Quattro mischien wel handig zijn. Wat ook kenmerkend voor deze auto is dat hij heel erg snel afslaat in zijn 1ste en 2de versnelling. als je even niet goed oplet is hij al uit, dit doet hij zelfs soms in zijn achteruitversnelling. Ook vind ik dat er wat te veel problemen zijn, aan reperages etc. Ik ben van mening dat zo een nieuwe en ook dure auto geen problemen zou moeten vertonen...
1000 km:
Dopje van de ruitewisser eraf gegaan of eraf gehaald. Dit is meteen vervangen door de garage.
40000 km:
Botsing in Zwolle, in de fille reedt er iemand achterop. niet veel schade aan onze kant (verbogen uitlaat, gaten in de strip tussen de uitlaten en een paar krassen op de bumper). auto enkele weken later gerepareerd.
55000 km:
Een lek in de turbo slang, dit was een heel gedoe:
we waren in Duitsland en moesten dus de audi hulp inschakelen. dit was makkelijker gezegd als gedaan, het telefoon nummer moest 0800-Audi-hulp zijn maar het bleek 0800-Audi-hilfe te zijn. Ook was de Audi garage al gesloten dus werden wij opgehaalt door de ADAC die dachten dat wij alles zelf zouden betalen. Ook dit was niet het geval vanwege de Audi mobiliteid garantie (de auto was 8 maanden oud!!!)
na veel gedoe hadden wij via de ADAC een vervangende auto (BMW 525D) en konder wij weer naar huis. De auto zou door audi weer naar Nederland gebracht worden, dit duurde echter enkele weken omdat er problemen waren over of hij in Duitsland of in Nederland gerepareerd moest worden. Toen de auto terug gebracht was zat hij helemaal onder het stof en was de rechter spiegel kapot. Dit is inmiddels weer gerepareerd.
70000 km:
Gat in de brandstofleiding, op de snelweg over een ijzeren staaf heen gereden en toen is de auto begonnen met diesel lekken, dag daarna naar de garage gegaan (v.d Brug) en het is toen vlot verholpen.
92000 km:
De CD speler slaat soms door, dit is niet een heel groot probleem maar tog wel vervelend.
Ook waren er na een vakantie in Duitsland wat rare trillingen in de auto te merken,
dit begon bij ongeveer 100 km/h. de trilling leek van rechts voor te komen dit was echter de dag daarna weer voorbij.
100000 km:
De auto maakt bij het wegrijden en tot stilstand afremmen rare (schurend/aanlopend) geluiden uit het linker achterwiel. mischien iets met de remmen? moet nog naar de garage maar ga er vanuit dat dit probleem snel is optelossen.