Audi A5 Sportback 35 TFSI sport (2019) #2

Audi A5 Sportback 35 TFSI sport (2019)
Audi A5 Sportback 35 TFSI sport (2019)Audi A5 Sportback 35 TFSI sport (2019)Audi A5 Sportback 35 TFSI sport (2019)Audi A5 Sportback 35 TFSI sport (2019)Audi A5 Sportback 35 TFSI sport (2019)

UitvoeringA5 Sportback 35 TFSI sport
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019

Auto ophalen in de fabriek

• 910 km

Vorige week was het dan eindelijk zover en kon ik mijn nieuwe auto opgaan halen. Dit maal heb ik gekozen om dit bij de Audi fabriek in Duitsland te gaan doen in plaats van bij de dealer in Nederland.
Na alle formaliteiten geregeld te hebben in Nederland zoals de kentekenplaten, machtigingsformulier van Pon, verzekeringsbewijs etc was het “eindelijk” zover om te vertrekken naar Neckarsulm.

We werden in de ochtend rond 10 uur verwacht aanwezig te zijn dus hebben vroeg koers gezet naar Duitsland en waren ruim op tijd aanwezig waarna we hartelijk werden ontvangen en werden begeleid naar een persoonlijk adviseur die de rest van de dag in ging plannen met ons met als hoogtepunt de overdracht van de auto.
Na alle documentatie en de kentekenplaten te hebben overgedragen was onze agenda van de dag:

10:00 – 11:00 Ontbijt in restaurant Nuvolari en vrij rondkijken in de centrale ruimtes van het Audi forum
11:00 – 13:00 Rondleiding door de fabriek met een gids
13:00 – 14:00 3-gangen lunch in restaurant Nuvolari
14:15 – 15:00 Overdracht van de auto en uitleg

Voor een ieder die een Audi besteld heeft of gaat bestellen is het zeker een aanrader om voor de optie fabrieksaflevering te gaan! Deze is gratis en draagt zeker bij aan het feestje van het krijgen van een nieuwe auto.

Het ontbijt in het eigen Audi restaurant was in buffetvorm en was erg goed en was ruim opgezet met veel keuze. Na een broodje, pancakes en jus d’orange hebben we rondgekeken bij enkele auto’s van Audi Exclusive waarna het tijd was om te starten met de tour door de fabriek.
Bij deze tour ga je met een bus het terrein op en begin je in een van de hallen waar de grote aluminium rollen binnenkomen en vanuit hier verwerkt worden tot onderdelen van de carrosserie en langzaam aan steeds verder verwerkt worden tot het eindresultaat.
Tijdens de tour bezoek je verschillende hallen waar steeds een ander deel van het proces en een ander type auto wordt gemaakt en wat je laat zien dat het fabriceren van een auto nog steeds een proces is waar veel handwerk aan te pas komt. De medewerkers zijn dan ook met veel enthousiasme en passie bezig met het maken van een auto. Overigens worden niet alle Audi modellen gefabriceerd in Neckarsulm en hebben wij het proces rondom de R8, A8, A4 en A5 cabriolet mogen aanschouwen.

Na deze 2 uur durende en interessante rondleiding werden we weer terug gebracht naar het hoofdgebouw waar we verwacht werden voor een heerlijke 3 gangen lunch met bijpassende wijn en koffie als afsluiting. Waarna het tijd was om de auto in ontvangst te gaan nemen….

Na ons gemeld te hebben werden we ontvangen door onze gastheer die ons meenam naar de auto die al op ons stond te wachten ( in een afgezette ruimte zodat je ruim om de auto heen kan lopen en kon bewonderen ) en waarna ik de sleutels in ontvangst mocht nemen.

De auto die ik besteld heb is de Audi A5 Sportback S-Line Edition 35 TFSI met de volgende opties:

- Daytonagrijs pareleffect 6Y6Y
- Lane Assist PCN
- Pre-Sense PCN
- Verkeersbordherkenning PCN
- Parkeerhulp plus 7X2

De overdracht was perfect geregeld en alle opties en toepassingen zijn hierbij goed uitgelegd door de gastheer die ruim de tijd nam om te zorgen dat ik de fabriek verliet met alle benodigde informatie.

Daarna was het tijd om de eerste kilometers op de klok te gaan zetten en koers te zetten naar Nederland. Helaas was er vanwege de wegwerkzaamheden redelijk wat file onderweg maar heb ik wel veel van de opties kunnen testen tijden de rit naar huis toe.
In mijn vorige auto ( VW Passat R-Line ) had ik ook de ACC optie echter vanwege de handbak geen optie om dit in de file te gebruiken maar op de nieuwe auto werkt de ACC in combinatie met de 7-traps S-tronic en Lane Assist perfect! De auto blijft netjes afstand houden, stuurt bij waar nodig en maakt het file rijden iets prettiger en veiliger.

De eerste indruk van de auto en de wegligging is prima. Omdat het een sportback is met een verlaagd sportonderstel ligt de auto lekker laag op de weg en dat geeft het sportieve karakter van de auto goed weer. De sportstoelen zitten heerlijk en bieden ook voor de langere afstanden de ideale ondersteuning voor de bestuurder en de bijrijder.
Het motor vermogen is voor mij persoonlijk gebruik prima en ja natuurlijk is een zwaardere motor aantrekkelijker en wellicht meer passend bij de auto maar gezien wat post in het verleden vanuit het CJIB is deze motorisering prima toepasbaar. Waarbij het optrekken geen strepentrekker is maar tijdens het rijden er voldoende vermogen is en ook de topsnelheid acceptabel te noemen is.

Met de eerste zonnige dagen van de lente achter de rug is ook het glazen panoramadak al prima van pas gekomen en biedt naast veel extra licht in de auto ook een lekker gevoel van vrijheid zodra deze geopend is.
Het lichtpakket 2 is een fraaie optie die zorgt dat je het interieur van de auto kunt verlichten met een keuze uit 30 kleuren en die je kunt koppelen aan de Audi Drive Select optie om zodoende voor gedefinieerde presets te maken die passen bij de gekozen rijstand.

In een latere fase zal ik een uitgebreider verslag doen rondom de ervaringen met de auto aangezien ik met 900km hier nog geen duidelijk en reëel beeld van kan geven.

10,0

PRIVATE LEASE Audi A5