Audi A5 3.2 FSI Pro Line (2008)
Uitvoering | A5 3.2 FSI Pro Line |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Sinds anderhalve maand in het bezit van een oogverblindende witte, wonderschone A5. (Veel te) diep in de buidel getast natuurlijk, maar hij is mooi! Heel erg mooi.
Hoe rijdt dat? Dat rijdt fijn. De 3.2 liter V6 sleurt de A5 in alle rust naar de gewenste snelheid. Heb op een verlaten stukje autobahn met speels gemak 225 op de teller gereden. Verbazingwekkend dat de A5 bij die snelheid blijft versnellen en nog altijd relatief stil is.
Wat valt - een heel klein beetje maar - tegen: auto staat op 17 inch velgen maar is mij eigenlijk iets te sportief geveerd. En dan te bedenken dat ik de 19 inch velgen met het bekende schoepenrad nog liever had gekocht... Voorts vind ik de gesproken aanwijzingen van het navigatiesysteem wel erg hakkelig. Dat moet beter kunnen anno 2008.
Ronduit verbazingwekkend vind ik de benzineconsumptie. Ik rijd vooralsnog 8,4 liter per 100 km. Dat is nagenoeg 1 op 12! Heb dit nog niet nagerekend aan de hand van benzinebonnen, maar gezien de lage toerentallen waarmee het blok zijn werk dankzij de Multitronic versnellingsbak doet zou het zomaar kunnen.
Meer problemen
Zonnegordijn op achterruit is losgesprongen. Inmiddels gerepareerd.
Trillingen in het stuur bij snelheden tussen 70 en 120 km/uur. Bij echt hard rijden verdwijnt het probleem. Garage slaagt er niet in deze kwaal te verhelpen. Wellicht dat nieuwe banden (over ca. 2.500 km) de klacht de wereld uit helpen.
Storing aan het airbagsysteem van de auto. Wagen gaat deze week voor de derde keer naar de garage in verband met dit euvel.
Probleem met de remmen: op hol geslagen relais bij indrukken van rempedaal.
En nog meer problemen...
En toen wilde het raam aan de bestuurderskant niet meer omhoog en omlaag. Wat bleek het geval, een staalkabel van het raammechaniek was doorgeroest. Voor wie het niet goed gelezen heeft: na een kleine twee jaar is de kabel van het raammechaniek DOORGEROT..!
Goed, dan moet zo'n nieuw raammechaniek helemaal uit Duitsland komen. En dus heeft de A5 een dikke twee weken stil gestaan bij de dealer. Als ik $%&& in de USA een boek bestel is dat er binnen twee dagen!
Natuurlijk, er waren best mensen die zeiden 'een Audi? een AUW-die!'. Die nam ik eerst niet helemaal serieus. Maar ik begin nu toch te geloven dat het gewoon een lorrige auto is.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee