Audi A4 Avant 35 TDI Pro Line (2022)
| Uitvoering | A4 Avant 35 TDI Pro Line |
| Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
| Bouwjaar | 2022 |
| Jaar van aanschaf | 2022 |
| KM-stand bij aanschaf | 3.000 km |
| KM-stand laatst | 3.000 km |
Gebruikersreview – Audi A4 Avant 35 TDI S-tronic (Attraction)
Periode / kilometrage
Ik heb deze A4 Avant 3,5 jaar gereden. De wagen had 3.000 km toen ik hem kreeg en ik heb hem overgenomen van een collega bij de start van mijn huidige job. Bij inlevering stond er 127.000 km op de teller (leasing liep tot 120.000 km).
Uitvoering & opties
Het ging om de basisversie Attraction, met als enige optie het Business+ pakket:
Imitatieleder interieur
Uitgebreide navigatie
Sound system met 10 speakers
Digital cockpit
Elektrisch inklapbare en verduisterde buitenspiegels
LED-verlichting met dynamische richtingaanwijzers achteraan en dual highbeam
Geen overdaad, maar wel de juiste essentials.
Rijervaring
Over het algemeen ben ik zeer tevreden geweest van deze wagen.
De 2.0 TDI is stil, soepel en krachtig genoeg voor zowel dagelijks gebruik als lange afstanden. In combinatie met de S-tronic rijdt de A4 bijzonder ontspannen. De bak schakelt snel en vloeiend, zeker in de eerste jaren. Ideaal voor veel snelwegkilometers richting Duitsland.
Stoelen – duidelijke misser
Eén van de grootste minpunten zijn de standaardstoelen van de Attraction-uitvoering. Die zijn eerlijk gezegd ondermaats.
Na ongeveer een uur rijden kreeg ik al spierpijn. Dat heb ik zelfs bij mijn vroegere Toyota’s nooit gehad – en die waren duidelijk een klasse lager. Voor een wagen in dit segment had ik hier veel meer van verwacht. Wie veel rijdt, neemt best betere stoelen.
Verbruik
Een absolute sterkte: het verbruik.
Gemiddeld zat ik tussen 5 en 6 l/100 km, zelfs bij veel snelweggebruik. Voor een ruime break met automaat is dat gewoon erg goed.
S-tronic: fijn, maar niet foutloos
Later begon de S-tronic wat kuren te vertonen:
Soms traag reageren bij schakelen van N naar D of R naar D
Af en toe merkbare vertraging voor de wagen effectief vertrok
Rond 110.000 km werd het serieuzer: bij vertragen rond 40 km/u ontkoppelde de bak soms niet meer. Hij bleef in 4de versnelling, waardoor de motor afsloeg. Dat is ronduit gevaarlijk, zeker op de snelweg. Herstarten kan pas wanneer de wagen volledig stilstaat, wat me een paar keer op het linker rijvak is overkomen.
Gelukkig is dit probleem volledig opgelost met een software-update.
Betrouwbaarheid
Los daarvan weinig problemen gehad:
Linker achterraam dat plots niet meer open ging → opgelost via software-update
Mechanisch verder geen noemenswaardige issues.
Velgen & uitstraling
De standaard 16” velgen van de Attraction-uitvoering doen de wagen geen eer aan. Voor mij echt te karig voor een A4.
Na de overstap naar 18” velgen zag de wagen er meteen een pak beter en evenwichtiger uit.
CO₂, banden & topsnelheid
Om aan 99 g/km CO₂ te voldoen, lag de wagen op banden met:
Ultralage rolweerstand
Snelheidsindex tot 210 km/u
Gevolg: een elektronisch begrensde topsnelheid van 210 km/u.
Chiptuning was de enige manier om dat te omzeilen, maar door regelmatige software-updates en encryptie (ook bij onderhoud) lukte dat niet meer. Spijtig, zeker omdat ik vaak in Duitsland rijd en het daar soms prettig is om ’s avonds op een lege Autobahn door te rijden. De officiële, onbegrensde top ligt rond 224 km/u, maar die heb ik dus nooit gehaald.
Afsluiter
Na 127.000 km heb ik de wagen moeten inleveren. Intussen rijd ik tijdelijk met een Škoda Enyaq, in afwachting van mijn VW ID.7 Tourer Pro S Business Premium.
Conclusie
Een zeer zuinige, stille en comfortabele kilometervreter met een fijne diesel en een prettige automaat. De standaardstoelen zijn een echte misser (zeker gezien de geluiddemping en de algemene afwerking, die premium is) en er waren wat softwarematige issues, maar globaal gezien heb ik met veel plezier met deze A4 gereden. Met grotere velgen ook gewoon een knappe verschijning.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Audi A4 Avant 35 TFSI/150PK Advanced Edition · Apple/Android Car Play · elek. Trekhaak · Navigatie · Garantie t/m 31-08-2027 of 100000km
- 2023

Audi A4 Avant 2.9 TFSI RS4-R ABT 550PK Quattro Pro Line Plus 1/50 Uniek!!
- 2019

Audi A4 quattro 2.9 TFSI RS 4 |Org. NL|dealer onderhouden|fabrieksgarantie|Milltek|keramisch|carbon ext.panoramadak|B&O|memory|massage|Apple Carplay|360 camera|blind spot|
- 2022