Audi A4 Avant 2.0 TFSI 180pk Pro Line (2009)

Audi A4 Avant 2.0 TFSI 180pk Pro Line (2009)

UitvoeringA4 Avant 2.0 TFSI 180pk Pro Line
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Eerste Rijindrukken

Mijn eerste indrukken van de Audi zijn erg goed. Ik ben tot dusver heel tevreden over het motorvermogen de kleur, de audio en de prestaties.
Ik ben echter wel bang voor het lichtgrijze interieur wat met kinderen toch wel erg besmettelijk is. Verder geeft de IPOD Touch maar muziek op de linker luidsprekers is dat een kwestie van een verkeerd kabeltje ? Ik heb bewust voor een blauwe "spheric" gekozen omdat mijn vorige Audi ook zwart was en ik wel eens een andere kleur Audi op de nederlandse wegen wil zien dan zwart en grijs.
Iedre dag stap ik uit met een brede lach, wat is deze auto rap zeg. Ik dacht dat alleen diesels veel koppel hadden..

Tot de volgende update

Update 2 juni

Inmiddels naar Lyon en terug geweest. Ik vind de parkeer rem wel even wennen. Heb een paar keer stilgestaan zonder weg te kunnen rijden. Ook hier gaf de dealer weer goed advies.
De CD navigatie is accuraat maar wel wennen zonder kaartje. De volgende keer zou ik toch geld uitgeven voor een DVD navigatie. Al vragen ze hier wel een vermogen voor. De lichte bekleding is erg vatbaar voor vervuiling. Had ik natuurlijk kunnen weten, maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden.
Trekkracht is geweldig in alle versnellingen

Derde update

Ben inmiddels de 12000 km gepasseerd met nog evenveel plezier als toen ik de showroom verliet. Enigste minpuntje is dat de auto af en toe bok neigingenheeft bij optrekken of in de file. Dealer omschrijft dit als resultaat van het hoge koppel. Hmmm, ik weet het niet. Bij de eerst volgende beurt laat ik er naar kijken. Ik vind de kleur nog steeds heel mooi (spheric blue. Heb hem op de nederlandse wegen nog niet gezien tussen al dat zwart en grijs ;-)
Ik heb een vraagje over de xenon verlichting. Het lijkt net of de lichten omhoog komen als ik ze aanzet. Is dat normaal ?

Gelukkig Nieuwjaar

2 weken terug de Audi wintercheck laten uitvoeren. Winterbanden zijn gemonteerd. Ik heb een klein probleem dat mijn tank klepje niet open gaat als je er op drukt. Na laten kijken door de garage waar het probleem zich "natuurlijk" weer niet voordeed. Er blijkt een rood hendeltje in de kofferbak achter de bekleding te zitten die in geval van nood de klep opent.
Verder gen problemen gehad met de Audi. Heb inmiddels 2x olie moeten bijvullen. Dit lijkt mij niet noemenswaardig veel (totaal 1.5 liter Ik vind het jammer dat de verwarmde ruitensproeier niet goed genoeg opwarmt bij tem onder het vriespunt. Heeft iemand hier een verklaring voor ?