Audi A4 Avant 2.0 TDIe 136pk Business Edition (2011)
Uitvoering | A4 Avant 2.0 TDIe 136pk Business Edition |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Deutsche Grundlichkeit!
Ik heb deze auto nu bijna 2 jaar en geniet nog elke dag ervan.
Je betaalt wat meer, maar ik ben inmiddels echt een Audi fan geworden.
deze auto beantwoord al mijn verwachtingen. Degelijk, rustig, ook bij hoge snelheden.
Navigatie (MMI plus 3D) is echt top! Mooi, snel, eenvoudig in gebruik. De dame spreekt wel wat vreemd en de spraakbediening komt soms met erg vreemde voorstellen, maar functioneert erg goed.
Als je een plaats zoekt, geeft hij snel recente resultaten waardoor je sneller kunt werken.
Telefoonmenu via stuurbediening zou beter kunnen worden geprogrammeerd. Het duurt erg lang voordat je naar namen gescrolled bent.
Parkeersensoren werken erg accuraat, je kunt er volledig op vertrouwen, mede door de visuele weergave op de display.
Basis geluidsinstallatie is OK, maar met harde bas wil hij wel vervormen, ook als hij niet hard staat.
Cruisecontrol gebruik ik erg veel en werkt goed en prettig. Ook een paar km aanpassen is erg snel te doen.
Remvermogen is erg goed.
Hij glijdt wel snel over zijn voorwielen, maar niet onverwacht.
Mankementen;
Portier rubber zit los aan de onderkant. Wordt volgende week vervangen onder garantie
Top auto
Na 2 jaar ben ik nog steeds zeer tevreden.
Het blijft een mooie verschijning. Zakelijk maar neutraal.
Van de week gaat hij weer voor een beurtje, voordat we op vakantie gaan. (30.000 km termijn). Dit keer heeft hij ook iets; airco koel niet goed meer en dat is met een 3 weekse vakantie naar Toscane toch wel prettig.... ;)
Nog even dus binnen De garantietermijn laten maken.
Onlangs tussendoor nog even bij de garage geweest omdat het deurrubber losgelaten had en vervolgens bij het dichtdoen tussen de deur kwam en uitgerekt werd. Gratis vervangen binnen garantie.
Positief;
Hij trekt snel door, dus je kunt lekker vlot meekomen in het verkeer. geruisloos ook bij hogere snelheden.
Voldoende ruim, ook achterin is het OK
Kofferruimte is niet zo groot als de Mondeo waar ik hiervoor een paar jaar in reed, maar toch echt wel ruimte zat, zeker nu ik geen kinderwagens of buggy's meer meesleep met vakantie.
Degelijkheid merk je steeds weer als je de deuren dicht gooit.
Negatief;
Ik vind hem niet strak in de bocht liggen bij snel genomen bochten, hij " danst" over zijn wielen wat door, maar altijd gelijk, dus je weet hoe veer je door glijdt.
Buiten airco en deurrubber volgens mij niets gehad, dus veel zeuren kan ik niet.
Tijd voor vervanging
3,5 jaar verder en ik de kilometers van het contract zitten erop.
De audi is me erg goed bevallen; rustige rij auto, stabiel op hogere snelheden, nette auto, mmi plus navigatie is gewoon erg mooi en ik bleef hem gewoon mooi vinden.
Nadeel blijft dat hij eigenlijk te snel over de voorwielen wegglijdt als je sportief een bocht neemt. Ik zou daardoor een volgende keer een sportonderstel kiezen denk ik. Net iets lager en hopelijk wat strakker.
Maar het blijft een fijne auto. Als ik nog 40 ermee had moeten rijden, was het ook OK geweest, je merkt niet dat hij 170.000 gereden heeft.
Maar ja, wat moet ik nu kiezen? Ik ben er nog niet uit. Of weer een A4, of het wordt de CLA shootingbrake.