Audi A4 Avant 1.9 TDI 100pk (2003)

Audi A4 Avant 1.9 TDI 100pk (2003)

UitvoeringA4 Avant 1.9 TDI 100pk
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Nu pas een review schrijven over een auto die ik niet meer heb is mogelijk mosterd na de maaltijd, maar toch: Ik denk dat ik nog wat eigenaardigheden kan opnoemen die tot dusver het internet niet gehaald hebben.

Comfort
Echt geweldig goed. De keuze voor de Audi was ingegeven door mijn betere helft, van mij hoefde het niet zo. Maar ik moet zeggen: Deze auto heeft me nooit in de steek gelaten en reed de laatste kilometer nog evengoed als zijn eerste. Daarbij zijn het hele stille kilometers geweest.

Presataties
Alhoewel ik van doorrijden houd, heb ik meer vermgen niet gemist. Anderzijds: ik weet ook niet beter, ik heb nooit een auto met meer dan 110 pk gereden. Onlangs dan proefgereden in een 177 pk Avensis, het zal wel, ik was meer onder de indruk van de navigatie. Dus is mijn volgende auto ook weer heel braaf een 115 pk Passat.

Betrouwbaarheid
Elke 37.000 km stond ik voor een beurt bij de dealer. Dat vind ik niet veel, maar mogelijk zijn er anderen die nog langere periodes overbrugden. Ik was deze lange onderhoudsintervallen niet gewend, met als gevolg dat een paar maal banden volledig kaal waren. Dus dat moet je dan zelf wel in de gaten houden.
Overigens NOOIT die VW long-life olie gebruikt (daarvoor gebruikte deze auto teveel olie)

Gekke dingen
Als het geregend had en je deed een autoportier open (maakt niet uit welke), dan viel er steevast een filke plas water op de straat. Waar komt dat vandaan? Gaat het niet roesten?
Linker luidspreker heeft het altijd maar matig gedaan.
Alle auto’s hadden al die optie, behalve mijn audi: Als het regent, de ruitenwissers staan aan, en je zet je auto in de achter-uit, dan hoort de achterruitenwisser een slag temaken. Zoniet bij een A4 avant van dat bouwjaar.

1. Linker luidspreker viel regelmatig weg.
De dealer heeft er van alles aan gedaan, ook zelf ooit nog eens een andere radio gekocht. Het mocht niet baten. Dit was wel een grote ergenis.
2. Motorkap wilde niet meer open (km 160.000). Waarschijnlijk vervuiling, maar nadat het lipje in de grille was vrijgekomen kon je er aan trekken wat je wilde, de kap bleef dicht. Opgelost door de dealer die, nadat hij de grille had verwijderd, het mechaniek heeft schoongemaakt.
3. Dashboard kastje ging niet meer open: Waarschijnlijk de schuld van de firma die de carkit heeft ingebouwd. Dealer had het snel verholpen.
4. Radiografische sleutel haperde wel eens (zeg driemaal per jaar). Nieuwe batterij hielp niet. Gewoon in het contact steken en resetten, maar het bleef wel vreemd. Na 174.000 km heb ik de auto ingeleverd met de orginele batterijen.

9,5