Audi A4 Avant 1.8 TFSI 160pk quattro S Edition (2010)
Uitvoering | A4 Avant 1.8 TFSI 160pk quattro S Edition |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Vorige week woensdag was het dan zover, mijn nieuwe A4 avant 1.8 TFSI Quattro S-editions (monzazilver) bij Autolichtstad opgehaald. Na verschillende reviews op deze en andere site's gelezen te hebben niet voor een multitronic gekozen maar wel een felbegeerde quattro uitvoering. Als uitloop bij de S-editions en 30j. audi quattro het voordeel dat hier een extra korting op gegegeven werd.
De S-editions is lekker compleet dus ik hoefde alleen een licht- en opbergpakket toe te voegen. Tevens, op aanraden van gebruikers van deze site, de servotronic besteld.
Omdat er geen bijtelling voor geldt de auto door ABT laten tunen, een lakbehandeling door Protech en een afneembare trekhaak.
Er staat nu ca. 1000km op de teller en ik kan alleen maar tevreden zijn over de auto in deze uitvoering. Met name de wegligging is een behoorlijk groot verschil tov de Passat die ik hiervoor reed. Het stuurgedrag in snelle bochten icm de quattro aandrijving is strak en neutraal.
Sinds lange tijd weer een benzine auto na verschillende golfjes en een passat in diesel uitvoering te hebben gereden. De turbomotor van de Audi pakt ook redelijk vroeg op dus je mist de trekkracht onderin van de diesel niet. In z'n zes kom je onder de 120km/u wel trekkracht tekort, het duurt dan redelijk lang voordat de motor oppakt, even terug vijf dus. Het verschil met mijn 105pk diesel van de passat bovenin is natuurlijk wel aanzienlijk.
Als er wat meer km's op de teller staan volgt een 2e review
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4