Audi A4 1.9 TDI 130pk Pro Line (2003)
Uitvoering | A4 1.9 TDI 130pk Pro Line |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Sinds 1986 ben ik klant voor nieuwe auto"s bij VW en Audi. De A4 die ik nu rij is de 11e nieuwe wagen die ik hier heb aangeschaft. Bovendien heb ik voor de genoemde periode 3 gebruikte VW/Audi"s gehad.
Ik rijd nu +/- 1 jaar in mijn A4. Mijn laatste ervaringen met Audi waren met model Audi 80.
Toen in 1995 de A4 geintroduceerd werd ben ik terug naar VW gegaan omdat ik het nieuwe A4 model niet mooi vond.
Het huidige A4 model vind ik wel mooi, mede daarom ben ik nu weer terug bij Audi.
Wat mij in het bijzonder verheugt is dat ik tot nu toe nog geen enkel makement heb geconstateerd. Dit was bij de laatste 6 Golfs die ik had wel anders... (geen enkele was zonder garantie aanspraak!)
Positieve punten
- Uitmuntend is de keuze en de exclusiviteit van degebruikte materialen voor het interieur.
- Een minpunt is de ruimte achterin.
- De uitvoering van alle technische details is van de allerhoogste kwaliteitsstandard die er binnen automotive bestaat!
- Het Audio pakket met het actieve luidspreker- systeem is (ook zonder de bij japanse systemen gebruikelijke toeters en bellen) als zeer goed te kwalificeren.
- Na de eerste servicebeurt was ik verrast doordat de auto compleet gewassen klaar stond. (alsof hij nieuw werd afgeleverd!)
Minpunt:
Tijdens de verkooppraatjes wordt erop gewezen dat de service interval maximaal 50.000 km bedraagt.
Ik ben een ’rustige rijder’ en rijd 90% autoweg met (gemiddeld brandstgebr. 5.1 L/100km).
Toch moest ik bij 33000km al service laten verrichten. Ik vraag me af hoe (lees: of) de max. interval bereikt kan worden... Op het forum heb ik gevraagd naar ervaringen van andere rijders. 33000 km lijkt toch een maximum.
Geen enkel probleem gehad zelfs geen piepjes of rammeltjes!