Audi A3 Sportback 1.9 TDI Attraction (2009)
Uitvoering | A3 Sportback 1.9 TDI Attraction |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Eerste kilometers
Mijn werkgever had besloten dat het rijden in de huurauto (Renault Megane Scenic 1.9 Dci RXT) ten einde moest komen en ik kon uitkijken naar een andere auto naar mijn smaak. Ik weet het, er moet iemand zijn die zo'n belachelijke opdracht moet uitvoeren, maar ik heb me dan ook maar in deze moeilijke taak gekweten.....
Na veel wikken en wegen, overdenken en goed uitkijken naar de mogelijkheden, had ik al bovenaan de lijst een Audi A3 Sportback staan. Bij de dealer in Winschoten stond er een in de showroom kant en klaar die grotendeels aan mijn eisen voldeed. Na een onderhoudend gesprek met de verkoper, kwamen we al snel tot de conclusie dat de auto nog beter aan mijn eisen kon voldoen met wat kleine aanpassingen. Er kon wel een origineel navigatiesysteem in en lichtmetalen velgen zijn vrij snel te monteren.
Op 9 januari kon ik mijn Audi A3 Sportback 1.9 TDi Attraction Pro Line ophalen.
Kleur: Diepzeeblauw pareleffekt
- origineel Audi DVD navigatiesysteem
- origineel bluetooth telefoonvoorbereiding
- 18" lichtmetalen velgen
- 16" winterbanden
Helaas ontbreekt op de auto een bestuurdersinformatiesysteem en ik mis dan ook erg de buitentemperatuurmeter. De verkoper vertelde me dat het wellicht mogelijk was dit alsnog te programmeren. (Iemand ervaring mee? en kun je ook achteraf een mfa-handle monteren en programmeren?)
Op deze pagina gaan ik proberen zo veel mogelijk mijn rij-ervaringen bij te houden. Foto's volgen zo spoedig mogelijk.
------------------------------------------------------------------
UPDATE: 12-01-2009 KM STAND: 475
Nog maar enkele ritjes gemaakt. Dik tevreden, maar tot nu toe enkele kleine dingetjes.
Radio-ontvangst is ronduit belabberd, lijkt erop dat de antenne niet aangesloten is. Geen enkele zender kan ik meer dan 20 kilometer ontvangen.
Bij het navigeren ontbreken de laatste woorden bij de gesproken aanwijzingen. 'bij de volgende afslag linksaf slaan en dan de A28...'
Voor deze dingen heb ik de dealer gemaild, nu maar hopen dat er snel een oplossing voor komt. Met name de radio-ontvangst stoort me.
update
afgelopen week is de auto bij de dealer geweest voor de probleempjes, die ik onlangs gemeld heb.
Het ontvangst van de radio is echter nog steeds beroerd. Er is een nieuwe antenneversterker gemonteerd, maar dat heeft niet mogen helpen.
Met betrekking tot het niet afmaken van de zinnen van de navigatie-truus, blijkt dat het een niet te verhelpen probleem is. De monteur kan er niets aan doen, hij heeft de meest recente software en daar kan niets aan gedaan worden.
Ga ik niet helemaal mee akkoord, ze hebben zich er te makkelijk van afgemaakt. Het ontvangst van de radio stoort me toch wel het meeste en daar gaan ze zeker nog wat van horen. Het is toch niet normaal dat je niet ongestoord naar de radio kunt luisteren?
Overigens hebben ze wel opnieuw de winterbanden uitgebalanceerd. De auto trilde een beetje in het stuur bij 120 km/u. Da's dan wel weer prima opgelost....
De buitentemperatuurmeter is niet te programmeren volgens de dealer.
30.000 beurt
Hier een kleine update:
Onlangs heeft de auto een 30.000 beurt gehad. Technisch waren er geen mankementen, dus was dat snel klaar.
Wat wel een groot probleem was, was het ontvangst van de radio. Diverse pogingen om met de dealer tot een oplossing te komen heeft tot niets geresulteerd. Uiteindelijk de inbouwer rechtstreeks benaderd, maar wist het ook niet tot een tevreden resultaat te volbrengen. Ik bleef dezelfde klacht houden, namelijk een onregelmatige radio-ontvangst. En natuurlijk is het net zo als bij de tandarts....daar is de kiespijn over. De inbouwer heeft nog een extra antenneversterker achter het RNS-E gemonteerd, maar zonder het gewenst resultaat.
Omdat de dealer inmiddels ook het niet meer wist op te lossen, heb ik voorgesteld om bij een bevriende relatie onderzoek te laten verrichten. NA de RNS-E uitgebouwd te hebben en vervangen door een origineel Audi radio, was het probleem zichtbaar! De storing zat in de RNS-E. Nog twee radio's geprobeerd en inderdaad dezelfde constatering. Contact opgenomen met de dealer en had beloofd de RNS-E te vervangen.
Hulde aan de dealer, uiteindelijk hebben ze die dus tijdens de 30.000 km beurt vervangen. Het ontvangt is nu goed. Alleen jammer dat het een dik halfjaar heeft moeten duren.