Audi A3 Sportback 1.6 TDI ultra Attraction e Edition (2013)
| Uitvoering | A3 Sportback 1.6 TDI ultra Attraction e Edition |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2013 |
| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand laatst | 80.000 km |
De eerste kilometers
Leuk dat u kijkt naar de review over mijn Audi A3 Sportback 1.6 TDI Ultra.
Na 2,5 jaar in de Seat Ibiza ST 1.6 TDI te hebben gereden met veel plezier zat deze aan zijn kilometers. Het werd dus tijd voor een nieuwe.
Van de dealer had ik al een aantal keren de nieuwe Seat Leon mee gekregen bij een servicebeurt en daar was ik erg over te spreken. Eigenlijk was deze auto al gekozen vanwege de prijs & 14% bijtelling.
Een collega tipte mij dat de A3 ook in de 14% bijtelling viel wat deze auto ook erg interessant maakt. Na een gesprek bij Audi Vallei in Veenendaal een offerte laten opstellen en deze naar de leasemaatschappij gestuurd. Omdat voor deze auto de 14% Bijtellings alleen nog dit jaar geld moest de auto ook dit jaar nog afgeleverd worden maar dit was geen probleem. De auto is voorzien van de volgende opties:
- LED Koplampen
- Licht & regensensor incl. dimmende binnenspiegel
- Raamlijsten blank
- Velgen, Lichtmetaal "10-spaak" design
- Stoelen voor verwarmbaar
- Lederen bekleding Samtbeige met zwarte stiksels (Achteraf)
- Houder voor de mobiel
- Privacy Glass (Achteraf)
Na +/- 2 maanden wachten was het woensdag 4 december zover, een leuk sinterklaas cadeau!
De aflevering door Audi Vallei te Veenendaal was helemaal top geregeld, de auto stond mooi onder een doek en ik mocht hem zelf onthullen, wat een prachtige auto is het geworden.
Toen ik net wegreed voelde ik aan de achterkant van het stuur een best wel aanwezige kras in het stuur. Helaas is er ook iets mis met de speaker in het dashboard die geeft een rare trilling door de muziek heen. 1 afdek kapje die om het ijzer van de hoofdsteun zit die zit ook los. Jammer maar dit alles word uiteraard onder garantie verholpen.
Ik heb tot nu toe 1650 kilometer gemaakt en dit met heel veel plezier. De auto rijdt erg soepel en is ook erg stil. De stoelen zitten erg goed.
Aan het MMI systeem heb ik erg moeten wennen maar als je het door hebt is het heel logisch en erg gebruiksvriendelijk. De navigatie is erg uitgebreid en werkt heel erg snel. Als je een simkaart met een data abonnement gebruikt kun je de kaart weergave op Google earth zetten waardoor je een heel gedetailleerde kaart krijgt en zelfs gebruik kan maken van Streetview. Ook kun je de verkeersinformatie online ophalen.
Je kunt ook gebruik maken van Wifi in de auto, op deze manier kun je met je telefoon/laptop/tablet op internet maar je kunt ook via Wifi je telefoon in om muziek af te spelen of je kunt internet radio luisteren (dit kan geloof ik alleen als je de MMI connect app installeert)
Het verbruik valt me nog wat tegen, ik zit nu gemiddeld tussen de 5 / 5.5 liter op 100 km hopelijk daalt dit nog wat naar mate de motor wat meer is ingelopen.
Tot zover mijn eerste bevindingen.
Top
Inmiddels staat de kilometerstand alweer op ruim 22000 kilometer. Alweer bijna tijd voor de eerste servicebeurt!
Tot nu toe ben ik nog steeds erg te spreken over de auto. Ik heb nu het MMI systeem helemaal door en daarover niets meer dan lof, het beste systeem wat ik ooit in een auto heb gehad! Zijn er dan helemaal geen min punten? Nou ja toch wel...
- Kleine tank, volgens Audi zou er c.a. 50 liter in de tank moeten gaan maar ik zit meestal rond de 40 liter en dan rij ik de tank zo goed als leeg. Dit verkleind de actie radius wel aardig.
- Verbruik blijft naar mijn idee wat aan de "hoge kant". Hopelijk word dit met de zomerbanden wat beter.
- MMI systeem is al een aantal keren tijdens het rijden ineens uitgeschakeld, scherm klapt dan in en na een seconde of 10/20 start het systeem weer op. Je bent dan vaak ook de adressen in de navigatie kwijt, lijkt wel of ie een reset uitvoert?
- Google Earth kaart moet regelmatig opnieuw opstarten
- Weinig tot bijna geen opbergruimte. Dashboard kastje, deurbakken etc zijn erg klein.
Verder ben ik erg te spreken over het comfort en de stilte in de auto. Na de eerste servicebeurt een nieuwe update!
Eerste "problemen"
Na een dagje kerstmarkt in Duitsland startte ik de auto en had ik geen geluid meer op het MMI systeem. Dacht ach zal het volume wel dicht hebben gedraaid maar dit bleek niet zo te zijn.
Van alles geprobeerd maar kreeg geen geluid meer op Navigatie / Telefoon / Radio. Na ongeveer een uur rijden was het geluid ineens weer terug. Volgende dag weer geen geluid, na ruim een uur weer terug. Ben toen direct naar de dealer gereden, na onderzoek bleek het geen los contact te zijn maar de conclusie was dat de versterker (Harman Kardon) defect was en het complete MMI systeem waar de versterker opzit moet vervangen worden. Na een paar dagen kreeg ik de auto weer terug en alles werkt perfect. Gelukkig onder garantie want het MMI systeem kost los ongeveer €4000,-....
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Audi A3 Limousine 1.4 TFSI Ambition Pro Line S-line | Daytona | Clima/Cruise/Half-leder/NAV/Bluetooth - Keurig!
- 2015

Audi A3 Sportback 1.4 e-tron Lease Edition | 18'LMV | NAVIGATIE | STOEL-VERW | CAMERA | LANE-ASSIST | CRUISE | D-GLAS |
- 2016

Audi A3 Sportback 1.4 TFSI Ambition Pro Line S | Climate Control | Stoelverwarming | Cruise Control | Xenon |
- 2015
PRIVATE LEASE Audi A3

Waarom de Volkswagen Golf GTE wel en de Audi A3 e-tron niet in trek is bij snelle jongens

Audi A3 e-tron (2013-2020) - Occasion aankoopadvies

Audi A3 e-tron - 2015 - 118.703 km - Accudegradatie