Audi A3 Sportback 1.4 TFSI Attraction Pro Line (2009)

Audi A3 Sportback
Audi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3Audi A3Audi A3Audi A3

UitvoeringA3 Sportback 1.4 TFSI Attraction Pro Line
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Op 18 augustus 2008 heb ik de Audi A3 1.4 TFSI DSG Attraction Proline - Business besteld via mijn werkgever.

Waar ik voor gevallen was, was de combinatie motor transmissie. Voornamelijk vond dat zijn oorsprong bij de transmissie van mijn vorige leaseauto. Dat was een half-automaat, van het type dat je voelt schakelen. Wennen deed ik er uiteindelijk wel aan, maar erg comfortabel was het niet. Automaat rijden is voor mij noodzaak dus ik heb al behoorlijk wat automatisch geschakelde auto's versleten. De half-automaat is mijn minst favoriete.

De DSG die in de Audi zit schakelt voortreffelijk. Echter bij het optrekken weet het ding af en toe niet wat ie wil. Vloeiend wegrijden zoals dat met een conventionele volautomaat gaat, is er 9 uit 10 keer niet bij. Daar laat Audi een steekje vallen op het comfort.

De motor is echter geweldig. Laag in de toeren lijkt het op het karakter van een diesel alleen is de loop vele malen soepeler en is motor stiller. Als je de DSG zijn werk laat doen en de "S" stand niet inschakelt dan is het een heerlijk relaxte auto. De straffe demping past daar in mijn optiek echter niet bij. Zeker in de stad op korte oneffenheden stuiteren de schokdempers behoorlijk. Wederom een minpunt op het gebied van comfort.

Met de auto ben ik op vakantie geweest naar Italië, 1450km gereden. Nergens een greintje last van. De auto was toen ook nog maar 3 maanden jong. Gedurende de 3 maanden daarop volgend werd het comfort van de bestuurdersstoel slechter en slechter. De standaard stoelen die geleverd worden in de Attraction variant hebben bijvoorbeeld geen verstelbare lendensteun. In eerste instantie leek mij dat geen probleem. Het is per slot van rekening "Duitse" grundlichkeit.
In de praktijk bleek ik een inschattingsfout vanjewelste te hebben gemaakt en bleek mijn verwachtingspatroon bijzonder teleurgesteld te zijn.
De stoel in kwestie was na 6 maanden doorgezakt. De rugsteun deed niet meer dat wat het had gedaan toen ik naar Italië was gereden. Datzelfde geldt voor de zitting. Bij mijn reguliere Audi dealer in Rotterdam Zuid kreeg ik te horen dat "het schuim van de stoel zich gedraagt binnen de kwaliteitsparameters die Audi daarvoor opgeeft". In Jip en Janneke taal betekent dat "JAMMER JOH!!". Gelukkig is er ook een Audi dealer op Voorne Putten die een meewerkende en meedenkende houding heeft. Resultaat is dat zij de vulling van de stoel hebben opgevuld. Alle goedbedoelde moeite ten spijt is dit natuurlijk niet wat ik mag verwachten van een Audi van €30891.
Ik vind de betiteling van "slecht" nog te veel voor de kwaliteit die Audi durft te leveren voor wat betreft de beide voorstoelen. Want ook de passagiersstoel, waar alleen in het weekend mensen opzitten, begint sporen te vertonen van doorzakken.

Voor iedereen die een Audi aan wil schaffen: NEEM de sportstoelen en niet die in de Attraction uitvoering!

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Audi A3