Audi A3 Sportback 1.4 TFSI Ambiente Pro Line + (2013)

Audi A3 Sportback
Audi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 Sportback

UitvoeringA3 Sportback 1.4 TFSI Ambiente Pro Line +
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Mijn eerste Audi

Sinds een week rijd ik in een nieuwe Audi A3 SB. Hier volgt een review die gebasseerd is op mijn eigen ervaringen met deze auto.

Aankoopproces

Ik heb in vele auto's proefgereden totdat ik tot de definitieve beslissing ben gekomen:

- VW Golf
- Seat Leon
- MB A-Klasse
- Alfa Romeo Giulietta
- BMW 1-Serie
- Volvo V40
- Audi A3 SB

Stuk voor stuk mooie hatchbacks.
De Golf viel af omdat ik die hiervoor heb gereden en ik wilde nu wat anders. De 1-Serie werd wel erg prijzig en de MB en de V40 vond ik te klein. Bleven over de Giulietta, de Leon en de A3 SB. Uiteindelijk voor de A3 gekozen omdat ik die het mooiste vond, en de afwerking is perfect.

Uiteindelijk dus de A3 Sportback besteld bij Vallei Autogroep in Veenendaal:

Audi A3 SB
1.4 TFSI S-Tronic Ambiente Pro Line +
Kleur: Phantomzwart
Interieur: Sportstoelen met lichte lederen bekleding
18 inch velgen

Opties:
* S-Line Exterieur
* Stoelverwarming
* Elektrisch inklapbare spiegels
* B & O
* M.M.I Navigatie Plus
* Park Assist

En nog wat kleine dingen.

Inmiddels zo'n 1000 km gereden, en dat bevalt zeer goed. De stoelen zitten zeer fijn en de stoelverwarming is snel op gang. Navigatie: mooie, duidelijke kaarten met veel mogelijkheden. De touch-pad is snel en werkt goed. Park Assist nog niet uitgeprobeerd. B & O geeft een subliem geluid, ben erg blij dat ik het heb genomen (muziekliefhebber).

Prestaties: De S-Tronic is een fijne en vlotte automaat. De 1.4 is vlot en doet niet onder voor de dikke sedans en stations. Een stoplichtsprintje gaat lekker vlot, net zoals even snel inhalen op de snelweg (niet dat ik zo asociaal rijdt hoor!). Het verbruik schommelt momenteel rond de 1:17, maar ik verwacht (en hoop) dat dit nog beter wordt.

Over het exterieur krijg ik veel complimenten, ben er zelf ook heel erg blij mee! De kleur staat goed bij het interieur en de velgen. Het is een mooi geheel. Voor de liefhebbers: Foto's volgen zo snel mogelijk!

Dit was het voor nu. De waarderingen nu nog even op 4 sterren gezet: dit kan natuurlijk omhoog gaan! Heeft u vragen? Stel ze gerust!

PRIVATE LEASE Audi A3