Audi A3 Limousine 1.6 TDI 110pk Ambiente (2015)
Uitvoering | A3 Limousine 1.6 TDI 110pk Ambiente |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Aanschaf nieuwe auto
Was in juni 2018 bezig met de aanschaf van een nieuwe auto. De Renault Scenic waar we in reden deed het nog prima maar kleine dingetjes begonnen me toch te ergeren. zoals een raam welke niet meer open kon. De achteruitrij sensoren die ermee ophielden. Daarnaast was de kilometerstand ook dermate hoog dat ik begon om te zien naar een andere auto.
Via autoweek had ik in de Citroen Cactus gereden in Lelystad. Deze auto beviel me wel. Ik zocht echter wel een auto die niet nieuw was maar de kop af was. Ik wilde ongeveer 15 a 20 mille uitgeven. Twee proefritten in een Cactus deden me wel beseffen dat ik niet een paar jaar in een Cactus wilde rijden. Vind de originele Cactus wat rijden betreft niet strak en de exemplaren waar wij in reden hadden alle bepaalde slijtageplekken waarvan ik vond dat dat na twee jaar wel heel snel was. Toevallig waren we in een garage waar ook een A3 sedan stond. Nu vond ik juist de A3 sedan altijd al een mooie verschijning. Hier stond een exemplaar binnen mijn budget. Snel ook een proefrit gemaakt en in deze wagen vond ik alles wat ik miste in de Cactus. Zeer strak en zeer degelijk gevoel. In de auto zit werkelijk geen enkel rammeltje. Dat bevalt mij wel. Nu nog met de verkoper tot een overeenkomst komen.
De wagen komt uit oktober 2015 en had al bijna 150.000 km op de teller. Dat is wel erg veel. Omdat dit in zo korte tijd is gebeurt moeten dit allemaal snelwegkilometers zijn geweest en dit lijkt mij gunstig. Daar slijt een auto minder van dan stadsverkeer.
Met de verkoper overeengekomen dat er 4 nieuwe banden onder komen plus de auto krijgt een grote beurt.
Een week later kon ik de auto komen ophalen.
Eerste indruk
ik rijd nu een paar weken in de auto en ben nog steeds erg enthousiast over de auto. Vooral de strakheid van het sturen en het rammelvrij zijn is wel erg fijn. De motor vind ik ook erg fijn. Een van de redenen om een diesel te nemen is omdat het nu nog kan. Met het steeds slechter wordende imago van diesel zou dit zeer goed mijn laatste diesel kunnen zijn. Vroeger ook een paar diesels gehad en het beviel mij altijd erg goed. De laatste auto's waren LPG auto's op zich ook goed maar toch een ander karakter.
in vergelijk met de Scenic moet ik en mijn zoon achterin toch wel inleveren op ruimte. Even naar de Ikea en een grote kast halen is er zeker niet meer bij maar goed daar zijn dan weer andere mogelijkheden voor denk ik dan. Ook is de auto behoorlijk laag wat het in en uitstappen minder vloeiend maakt. Zeker voor mijn moeder en schoonmoeder die beide de 80 gepasseerd zijn,
Het verbruik is plezierig. Ik haal bijna 1:20 zie hiervoor mijn verbruiksmonitor.
Vooral het rijden is toch wel een feest. Tijdens de vakantie naar Bretagne merk je het verschil met de Renault. Met deze A3 kun je lekker op de linkerbaan blijven met 150 km/h. Met de Scenic moest je steeds terug naar de rechterbaan vanwege de lagere kruissnelheid.
Ik ga deze review regelmatig updaten