Audi A3 1.9 TDI 100pk Ambition (2003)
| Uitvoering | A3 1.9 TDI 100pk Ambition |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand bij aanschaf | 122.000 km |
| KM-stand laatst | 155.000 km |
Mijn A3 heb ik via internet gevonden. In de kop van Noord Holland om precies te zijn. Op de foto zag de auto er al in topconditie uit en dat bleek bij aankomst prima overeind te blijven. De 122.000 km’s die deze auto al heeft gereden zijn hem niet aan te zien. Vrijwel geen steenslag op de motorkap en binnenin ziet het er werkelijk uit als nieuw! Het enige is dat er een enkel stukje spuitwerk is v.h. kunststof is afgebladderd bij de knop v.d. verlichting. Dat ziet er met een heel klein randje wit en beetje gebruikt uit. Maar dat is het dan ook wel.
- Stoelen: Top, niet doorgezakt
- Middenarmsteun: Niet versleten, geen gekraak van uren leunen
- Stuur en pook: geen slijtageplekken op het prachtige leer
- Deur: geen slijtageplekken van in- en uitstappen
Kortom; een prima wagen waarbij de onderhoudshistorie geheel compleet is. Daarbij is de A3 lekker luxe uitgerust met een Bose audio systeem, met subwoofer. Audiobediening aan het stuur, uitgebreide boordcomputer, verwarmde ruitensproeiers, climate control, cruise control, etc. etc. Voldoende voor mij om mij heerlijk te vermaken tijdens de ritten. Want rijden doet deze A3 zalig. Sportief, niet oncomfortabel en heerlijk stil. Wat ook opvalt t.o.v bijv. de Golf is de aandrijflijn; daar zit veel meer rust in naar mijn beleving, helemaal wanneer de snelheden toenemen. Samen met de kwaliteitsbeleving is dat een punt waardoor een A3 veel meer auto is dan een ‘dure Golf’, wat ik nogal eens hoor.
Want ondanks dat de 105pk van de TDI tegenwoordig niet veel meer voorstelt is het wel een erg prettige apparaat. Ja, oké hij moet ff warm worden voordat het geronk wegvalt naar de achtergrond, maar aangezien het interieur prima gedempt is heb ik het nooit als hinderlijk ervaren. Maar ook in de bergen in Italië heeft deze TDI het naar z’n zin. Hij sleurt eraan alsof er geen berg is, al hoor je de turbo lichtjes fluiten wanneer je in een flink tempo naar boven scheurt.
Onderhoud van deze auto is mij erg meegevallen. Olie heb ik nooit hoeven bijvullen en verder bleek het tijdens deze periode een probleemloze auto. Een leeg ruitensproeiervloeistof reservoir werd door de boordcomputer keurig aangegeven en dat is het ook wel. Lampjes vervangen was nooit aan de orde en zoals gezegd verder geen storingen.
Al met al een zalige auto waarin het heerlijk sportief maar ook comfortabel rijden was. Het verbruik was met een gemiddelde van 5,3 / 100km verder keurig.