Audi 80 2.0 E 90pk (1993)

Audi 80

Uitvoering80 2.0 E 90pk
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2004

Nadat mijn Audi 80 uit 1987 in de kreukels gereden was, lag de keuze voor de opvolger al vast... weer een 80.

Uiteraard wel uit de laatste serie 80, en na enig speurwerk vond ik de idiale 80, een 2.0E uit 1993 met maar 118.000 km op de klok in de mooiste kleur voor een 80 Ragusgroen.

Tsja het interieur was als mijn vorige 80, mooi en kraakvrij, alleen het stuur is anders, alles zit waar het hoort te zitten en functioneert zo als het zou moeten.

Rijden blijft een genoegen in deze auto, onverstoorbaar, stil en comfortabel. De 90 pk motor is genoeg voor mee te komen, maar houd niet over.

Ruimte genoeg voor 4 personen, en zelfs met mijn 1.93 meter staat de stoel niet op de achterste stand! Verder is in tegenstelling tot mijn vorige 80 de achterbank nu wel omklapbaar, wat meer ruimte geeft, de kofferbak is zowiezo al een stuk groter als in het oude model.

De stoelen zitten prima, hij schakelt lekker en stuurt lekker precies, niet zo’n overdreven soepele stuurbekrachtiging gelukkig.

Het is merkbaar dat de Audi gemaakt is om autoweg mee te rijden, daar issie lekker zuinig, in de stad lust ie wel een slokkie (1 op 9), dit is eigenlijk het enige minpuntje wat ik kan geven aan deze auto.

Niks nada noppes. nog totaal geen problemen gehad, al zit er een uitlaat reparatie aan te komen, maarja dat is te verwachtten als de orginele er nog onderzit.