Audi 80 1.8 (1991)
Uitvoering | 80 1.8 |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
tevreden
de audi 80 betreft een comfort editie. Het is dus één v/d laatste voor de modelwijziging in '91.
Van buiten is de wagen niet zo mooi meer veel krasjes enkele parkeer deukjes en wat dof in de lak.
van binnen is het bijna of je in een nieuwe stapt! op de opbergnetjes achter de voorstoelen(het elastiek uitgerekt) ziet het er erg mooi uit, mede door het velourse interieur. Gelukkig is deze auto voorzien van stuurbekrachtiging waardoor het (file)parkeren erg licht gaat en deze auto aangenaam te besturen is.
op de teller heeft de auto 115000km echter met een motor revisie 2 jaar geleden?! toch volgens het boekje en NAP klopt de km stand. Nou ja het zal wel, hij rijdt in iedergeval lekker soepel met 1 klein min puntje: tijdens het rijden, maakt niet uit bij welke snelheid of toerental schokt de auto opeens 1x en gaat gewoon weer door alsof er niets gebeurt is(niet al te vaak gelukkig).
Wel vind ik de auto lui voor een wagen van iets meer dan 1000kg en 90pk. Hij rijdt heerlijk soepel en trekt mooi door maar toch heb ik het gevoel dat deze motor meer moet kunnen brengen.
Nou ja ik zal tzt de wagen een beetje meer doortrekken in de toeren wellicht dat de auto altijd erg rustig is gereden en daardoor lui is geworden.
Uiteraard heeft deze audi ook "bekende mankementjes" zo werkt de benzinemeter goed bij een halfvolle tot volle tank. bij minder inhoud valt de wijzer vaak helemaal weg. Ik heb voor de zekerheid een jerrycan met een paar liter benzine achterin gezet totdat ik tijd heb om dit eens nader te bekijken en het verbruik beter kan inschatten.
Verder werkt de centralevergrendeling aan de bestuurderszijde niet. Dus als alles open moet dan effe via het rechter deur slot.
Ook vindt ik dat de motortemp vrij hoog oploopt: tot +/- 95 gr. ik heb al koelvloeistof bijgevuld was een beetje laag maar dit heeft niet geholpen.
Verder heeft de auto 3mnd geleden rondom nieuwe banden, remmen en voor schijven gekregen dus het rij en remgedrag is zeer goed.
zodra ik meer km heb gereden volgt er een update.
Update 24-7-09
Inmiddels staat de wagen weer te koop. Niet omdat ik er niet tevreden over ben, dat wel! maar ik heb gewoonweg een grotere wagen nodig en die heb ik gevonden in een Volvo 940 stationwagen uit 1992
Hopelijk heb ik snel een koper gevonden voor de Audi.
Uiteraard zal ik ook een revieuw schrijven over de volvo!
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties3
- Comfort4
- Kosten4

Deze ex-agent kocht 33 jaar geleden een gestolen Audi 80 en rijdt hem nog steeds

Audi 80 (1990) - Liefhebber Gezocht

Audi 80 - 1986 - vs. Lancia Dedra - 1997 - Youngtimer dubbeltest