Audi 80 1.6 C (1991)
Uitvoering | 80 1.6 C |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Wat mij in 2000 beviel aan deze sobere en kale audi was dat die juist iets uitstraalde wat die andere auto’s niet hadden ,waar die tussen stond.Maar goed het ontwerp van de Audi 80 was in de jaren 80 niet voor niks zo succesvol.Mooie strakke lijnen,de auto oogde daardoor krachtig maar niet lomp groot.Vergelijk het met een mooi mokkel op een motorfiets.
Deze Audi 80 was met 70 pk geen sprinter en de stuurbekrachtiging is zo licht daar kan menig Amerikaanse slee nog een behoorlijk puntje aan zuigen.Als je zo een paar jaar rond rijd leer je dat te waarderen.Je rijd nooit op iemands bumper en inhalen gebeurt alleen bij vrachtwagens,maar die worden steeds sneller(link link).
De afwerking was en is nog steeds toppie.Geen uitgebreide elektronica aan boord (de ramen gaan niet vanzelf omhoog) dus op dat gebied geen storingen gehad.Lange afstanden rijden vond ie ook geen probleem.De techniek is erg Afghaans dus zelf sleutelen was voor mij geen enkel probleem mits het niet te ingewikkeld werd.
Wat mij minder beviel aan deze Audi 80 was dat ik gemiddeld 1 x per jaar wegenwacht kon bellen wegens niet starten of pech.Ook de kofferbak is weliswaar groot maar erg onpraktisch ingedeeld en de toegang was belachelijk klein.Bank kan niet plat(fijn die benzinetank erachter) dus veel mensen moeten vragen of hun auto bij de bouwmarkt of IKEA volgeladen kon worden.
Rustig rijden bij niet te koud weer is verbruik 1:13 a 1:14.Goede dealer (Udenhout Zaltbommel).Kleine beurtjes zelf doen en u snapt ,de kosten liepen de spuigaten niet uit.
Minstens 1 x per jaar wegenwacht kunnen bellen wegens niet starten of pech.
Minstens 1 x per jaar max 1 uur kunnen nadenken wat de volgende auto wordt.
Schade gehad bij kop-staart aanrijding,eigen schuld,voorkant kapot,laten maken.
Regulier onderhoud + bijkomende versleten onderdelen (heel normaal maar soms kwam een heleboel te gelijk)
Mijn vrouw scheld altijd op die draak van een kofferbak en gelijk heeft ze.De volgende auto wordt geen Audi 80 omdat deze voor ons niet voldoet aan de eisen van ons gezin van 3 kinderen+bijkomende spullen.Maar misschien later als klassieker voor de heb!
fotos komen nog
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee