Alfa Romeo Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive (2007)

Alfa Romeo Spider
Alfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo SpiderAlfa Romeo Spider

UitvoeringSpider 2.4 JTDm 20v Exclusive
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Mijn droom

Na een alfa romeo 156 en een 147 ben ik sinds juni 2009 een trotse eigennaar van een Alfa Romeo spider exclusive 2,4 JTD 200 PK.

Mijn eerste impressie van deze Bella zijn positieve.
De rij eigenschappen zijn zeer goed, alfa waardig.
Schakeld vlot, en komt vrij vlot uit zijn start blokken vandaan.
De vering is ok. Niet te stug.
De zit is ok een beetje hard naar mijn mening en de zijwaardse steun is voldoende.
De bagage ruimte is naar mijn mening voldoende.
Beetje economisch pakken dan lukt er een hoop.
En het is een soft top. De kap die gaat automatisch probleemloos open en dicht in ongeveer 30 seconden.
Ik heb de tijd niet opgenomen.

Kortom een lekkere auto mee om te toeren en de aandacht te vestigen en doet dat het zeer zeker.
Al verschillende keren mee gemaakt dat mensen er foto's van maken en vragen over stellen.
Het is tenslotte een niet alle daagse verschijning in het straat bilt.

Nu onderhand is het 5 weken later en 5000 Km verder.
Zoals ik al aan gaf het is een uitstekende rijders auto.
Het is een auto die zeer zeker thuis hoord in de linkse rijbaan van de 4 baans weg.
Op de autobaan uitgeprobeerd en 200 km/hr zonder problemen.
Als je er aan komt in die linker baan gaan de meeste mensen "eerbiedig" aan de kant.
En op de provinciale wegen kan die zeer zeker goed uit de voeten en als het weer mee werkt de kap open dan is het een en al rijplezier.
Je heb niet veel last van de rijwind je zit redelijk goed beschut en zelfs met hoge snelheden.
Ik heb kritiek gelezen dat de kont van de spider te hoog is en dat inpakkeren een probleem is.
Om eerlijk te zijn ik heb er geen problemen mee m.b.v de parkeer sencoren gaat dat probleemloos.
Dan was dat met 147 een stuk lastiger in te schatten.