Alfa Romeo Alfasud (1981)
Uitvoering | Alfasud |
Bouwjaar | 1981 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Klassieker met moderne techniek en rij eigenschappen.
Grandioze wegligging , heerlijk oppakkend motortje met een geweldig geluid!
Compact van buiten en toch redelijk ruim van binnen.
Een genot om in te rijden, maar wel beschutten tegen regel en zeker tegen pekel!
In 2005 uit Italie gehaald in nieuwstaat, goed laten behandelen tegen roest, dus ze kan er weer jaren
tegen!
Update november 2007
Gaat nu ECHT als de brandweer!
Remmen behoefde wat aandacht. Niet vallende onder de noemer problemen, maar meer het
voorkomen van porblemen: grondige tectyl behandeling laten geven!
Verder niets...maar de eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat we haar niet dagelijks gebruiken
natuurlijk.
Update november 2007; afgelopen maand bij A-repair achtergelaten.
Deze Alfa specialist is volgens mij een autoriteit op het gebied van de AlfaSud.
Dit voor een grote beurt, afstellen van de carburateurs (welke dealer kan dit nog??)Apk en wat hij
verder tegen mocht komen.
Uiteraard komt er wel wat boven drijven bij een auto van deze leeftijd die de laatste jaren afgezien
van olie verversen NIETS aan onderhoud heeft ondergaan.
Brandstofslangetje, koppelingsslang, remcilinder lek, al dat soort dingen die gewoon een keer aan
de beurt komen.
Ze roesten dan aardig,maar ook kunststoffen raken ooit aan het eind van hun leven en verliezen
dan elasticiteit!
Zo was er dus een aardig lijstje ontstaan met kleine dingetjes.....
Toen vorige week de wagen klaar was wist ik niet wat me overkwam.
Ze remt als nooit tevoren, het geluid klinkt dieper en hangt NOG lekkerder aan het gas.
Zo zie je maar weer... vakmanschap blijft meesterschap!