Alfa Romeo 33 1.5 i.e. (1992)
Uitvoering | 33 1.5 i.e. |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ik ben de trotse eigenaar van een AR 33 15 IE.
Ik kon deze auto voor een prikkie van iemand over nemen, en dat heb ik geweten. (meer hierover lees je bij problemen)
Verder ben ik koning te rijk als mijn Alfa goed functioneerd.
motorisch vind het het een geweldige auto, die boxer motor geeft een geweldig geluid, vooral als je boven de 4000 toeren uit komt, dan voel je de pk"s onder je reet erug goed. (WEL NETJES WARM RIJDEN DIE MOTOR!!)
Een sportieve auto is het zeker weten, wegligging is goed door de redelijke stugge vering. Goede banden zijn ook van groot belang.
Het schakelen en koppelen is bij het begin echt een ramp, van ze"n 1 naar de 4de versnelling schiet niet op en proberen weg te rijden in z"n 3 is ook lastig.
Maar je hebt het redelijk snel onder de knie!
1ste probleem: Koppakking was kappot 700 euro (garage)
2de probleem: lambda sonde kappot, heb ik zelf vervangen.
Nieuwe sonde 125 euro
3de probleem: luchtmassa meter kapot. eerst de pot meter ingespoten met contact spray, maar dat hielp maar een 3 maanden, zelf andere luchtmassa mater gemonteerd 45 euro bij de sloop.
4e probleem: het klemveertje van men over brenging schakel pook naar versnellingsbak. 1.50 euro.
en rondom nieuwe remmen, maar dat is gewoon slijtage.