Alfa Romeo 166 2.4 JTD Progression (2003)

Alfa Romeo 166
Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166 - interieurAlfa Romeo 166Alfa Romeo 166

Uitvoering166 2.4 JTD Progression
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Als je in 40 jaar ’bijna alles’ hebt gereden, van Duitse eenheidsworst tot Britse chic, zou je kritisch moeten zijn bij de aanschaf van je 30-ste auto. Het prijsdoel was deze keer rond Euro 45.000 (zo’n 100.000 gulden). Leek me genoeg. Groter en vooral duurder, verhoogt alleen maar de bijtelling. Ik kon niet om de Alfa 166 heen en heb er geen moment spijt van. Gewoon een lekker ding. Stil, snel, comfortabel, perfect lederen bankstel, alles wat je nodig hebt zit erin, stijlvol en exclusief. Er zijn dagen dat ik er niet eentje tegenkom. Heerlijk!
De auto is solide, het verbuik is tot nu toe 7.0 liter per 100 km gemiddeld en ook bij 200 km/uur in z’n 6 hoor je de motor niet. Wat een stille diesel!

De Alfa 166 heeft tot nu toe 2 beurten gehad (volgens schema). Dat was het. Geen probleem, geen gerammel. Dat heb ik wel eens anders beleefd, zoals een Jag die me om de 4 weken liet staan of een BMW 5-serie die in 2 jaar tijd 32 keer de werkplaats in moest (probleem nooit opgelost). Dan vergaat je de lol snel. Gezien de ervaringen tot nu toe verwacht ik ook het komende jaar geen problemen.