Alfa Romeo 166 2.4 JTD L (2000)
Uitvoering | 166 2.4 JTD L |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na bijna twee jaar in mijn Opel Omega op G3 te hebben rond gereden verlangde ik toch weer terug naar een diesel!
Vooral de ruime actieradius en het soepele gedrag van een dieselmotor hebben mij hiernaar doen verlangen.
Oja, vergeet ook niet de ruimtewinst i.v.m. de afwezige gastank!
Na lang zoeken en kijken wat ik persoonlijk mooi vondt ben ik gestuit op mijn huidige auto.
Deze stond voor een gunstige prijs (7950 euro) op internet bij een officiele dealer en kwam van de eerste eigenaar, daarbij was de km stand gunstig en betrof het een 2.4 JTD L uitvoering.
Er was eigenlijk maar 1 probleem,.....hij stond in Geleen (Limburg) en ikzelf kom uit Den Helder.
Verder uit elkaar kon je het niet treffen, hier rijd je niet zo maar even langs om een proefritje te gaan maken en toch bleef de auto mij trekken.
De volgende dag er een telefoontje aan gewaagd of de auto er eigenlijk nog wel was, en wat de mogelijkheden waren.
Bij het eerste gesprek deed ik de dealer een voorstel voor 7000 euro, ik had namelijk niets in te ruilen.
Dit gesprek was van korte duur, er werd niet ingegaan op mijn voorstel... niet mogelijk!!!!
10 Minuten later werd ik terug gebeld door de verkoper!? Hij had e.e.a. nog eens bekeken en kwam tot de ontdekking dat de auto bij 180000 km nog een beurt had gehad en al reeds gepoetst was.
Dit hoefde voor mij niet meer te gebeuren dus kon er nog wel wat gedaan worden met de prijs: 7250 + 350 (afl.), dit was voor mij weer te gortig en deed het voorstel om de afleveringskosten te laten vallen maar nog wel een verse APK te geven!
Na korte stilte kreeg ik een akkoord... Ik had een auto gekocht die ruim 300 km verder stond, nog nooit gezien had en waar ik nog nooit in gereden had!
Conclusie:
Er bestaan nog eerlijke dealers, dit is tot op heden de beste auto die ik heb gehad!!
Er is werkelijk nog niets aan kapot gegaan, rijd ontzettend goed en is relatief zuinig.
Het verbruik is tussen de 1:14,5 en 1:18, hier stond ik echt van te kijken want ik let niet altijd op de snelheid en rijd daarom wel eens te hard.
Ik heb persoonlijk nog wat aangepast aan de auto zoals een aansluiting voor een MP3 speler en subwoofers in de hoedenplank, hierdoor is het geluid werkelijk goed in de auto en maakt de dagelijkse ritjes tot een waar genot.
De radio hoeft toch niet altijd hard want de auto is mooi stil van zichzelf.
Het enige waar ik nu nog aan twijfel is om de auto te laten tunen van de standaard 136 pk naar 165 pk voor een nog soepelere motor, kost alleen 500 euro!
Eerst nog maar even doorrijden, wellicht een leuk kerstkado voor mijzelf.
Helemaal geen!!!!
En dat voor een Alfa Romeo, ook elektrisch nog geen mankement en nee ook geen plotseling brandende lampjes!!
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties3
- Comfort4
- Kosten4

Alfa Romeo 166 - laatste nieuwe Alfa in E-segment is al 25 jaar geleden

Occasion Test: Alfa Romeo 166 vs. Lancia Thesis

Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V Super (2001)

Alfa Romeo 166 2.5 V6 24V (2000)

Alfa Romeo 166 2.4 JTD (1999)