Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.8 T.Spark 16V (2000)

Alfa Romeo 156 Sportwagon

Uitvoering156 Sportwagon 1.8 T.Spark 16V
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2000

4 cm verlaagd (Eibach veren), 215/45*17, glazen schuifdak.
Bij ontvangst van de auto viel het vermogen me nogal tegen. Na 5000km op de Autobahn maar eens een testje gedaan; 180-185 op de teller, meer zat er niet in. Om een lang verhaal kort te maken, uiteindelijk is de auto door Madeno in Oude Tonge onder handen genomen en kreeg ik een werkelijk fantastische auto terug. Ze hebben luchtfilter gewijzigd en de electronica in ’tig’ runs op de rollenbank ge-optimaliseerd. Heeft een PK of 15 opgeleverd, maar veel belangrijker was dat een dip die in de vermogenskromme zat en waardoor de auto in de 5e versnelling niet over de 5200 tpm wilde weggewerkt was. Nu wild ie wel door, en hoe.......
Verder hebben ze de vermogens en koppelkurves zodanig aangepast dat de slapte onder de 3000 tpm eruit was en met name het midden bereik gigantisch verbeterd is. Op binnen wegen ging hij nu als de brandweer en kon ik menig 2,5V6 eruit rijden (niet kwa topsnelheid natuurlijk)
In 4½jaar uiteindelijk 145000 perfecte km’s gehad.

Behalve het (opgeloste) vermogens probleem, een door een gevallen eikel ’ontploft’ glazen dak. Verder helemaal geen problemen.