Alfa Romeo 156 2.4 JTD (1998)
Uitvoering | 156 2.4 JTD |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Als opvolger van een 318tds is deze Alfa natuurlijk een enorme krachtpatser. Zeker met de extra Madeno chiptuning aan boord is het vermogen nog eens opgekieteld tot ruim 160pk (tegen 136 standaard). Ik heb eerder als lease-auto’s twee 1.9 JTD’s mogen rijden, die waren ook vlot, maar deze is echt snel. Met zijn verlaagde sportonderstel en lederen interieur ziet de auto er ook nog eens gelikt uit. Nadeel van dit fraais is dat je bijna stapvoets over drempels heen moet om te voorkomen dat je de onderkant van je auto luidkeels hoort protesteren. Maar tot zover het goede nieuws. Ondanks dat de auto bij een officiele Alfa dealer is gekocht (met onderhoudsboekjes n.b.) kwamen er in toenemende mate klachten. Net als vroeger (ik had ooit een Alfetta uit 1978) gaan er regelmatig dingetjes stuk, lampjes branden uit, dashboardverlichting die uitvalt of lampjes die onverklaarbaar gaan branden. Bij de raamlijsten en de spiegels zie je beginnende roestvorming. Dus die carroseriegarantie houdt dan ook echt op. Wat erg tegengevallen is zijn de onderhoudskosten. Ondanks het feit dat ik de auto bij een vakgarage in onderhoud heb (waar de uurtarieven nog redelijk zijn) toch steeds beurten van 700 tot 800 Euro gehad.