Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115pk Distinctive (2002)
Uitvoering | 147 1.9 JTD 115pk Distinctive |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Alfa Romeo heeft me nooit wat gedaan, totdat ik de 147 voor de eerste keer zag. In één woord: wauw! Deze auto stond vanaf dat moment op mijn verlanglijstje, ookal zei iedereen om me heen: ’Italiaanse auto’s: roestbakken, problemen met elektronica, etc. etc.’. Ik heb me er niets van aangetrokken, want zodra ik het geld bij elkaar had gespaard ben ik op zoek gegaan. Ik heb nu een zilverkleurige Alfa Romeo 147 1.9 JTD van mei 2002. Het enige nadeel is dat het een 5-deurs was en ik wou liever een 3-deurs, want dat scheelde ong. 20 kilo en daarmee zat ’tie dus net in een hogere categorie voor de wegenbelasting, maar goed, deze Alfa was qua prijs voordelig, dus ik heb hem toch genomen en tot nu toe nog geen spijt van gehad.
Ik rijd er nu ongeveer 5 maanden in en hij rijdt geweldig. Strak in de bochten, stevige wegligging. Alleen optrekken gaat wat traag, maar eenmaal op gang zit er nog genoeg por in. Interieur ziet er ook fantastisch uit, ik heb er Navtech in, dus dat oogt ook heel mooi. Mooie vloeiende vormgeving, mooie ronde tellers en leuk klein Italiaans detail: giri en acqua. Geluid van de radio is ook goed, alleen als je achterin zit wat minder.
Plus:
- design: zowel ex- als interieur
- rijgedrag
- wegligging
- ’gevoel van luxe’
Min:
- verlichting
- climat control
- verbruik
- ’kleine dingetjes’
Jammer dat je niet zoveel bekijks hebt in deze auto. Hiervoor reed ik in een Corrado en dan had ik echt heel veel bekijks (terwijl ik dat geen mooie auto vind).
De nieuwe Alfa 147 vind ik een stuk minder mooi: de grille vind ik minder mooi en ook de zilveren strip achter op de kofferbak vind ik niet zo mooi. Wel vind ik de motorkap mooier.
Misschien nog leuk om te vermelden dat ik een vrouw ben, aangezien ik hier eigenlijk alleen maar reviews van mannen lees.
Begin juni rijd ik ermee naar Zuid-Frankrijk, dus ik ben benieuwd hoe dat zal gaan.
12 augustus 2006 Update
Op vrijdag 10 juni naar Zuid-Frankrijk gereden, ruim 1200 km. (en een week later weer terug natuurlijk) en het was een feestje!
Heerlijk comfortabel gereden door de cruise-control en lekker koel door de climat-control. Uitstekende wegligging en hij trok geweldig door de heuvels. Enige nadeel: die Fransen met hun vervelende rij- en parkeergedrag. Gelukkig konden we de Alfa op een privéparkeerplaats zetten bij ons appartement en verder steeds een ruime parkeerplaats gezocht. Dat er geen zijstrips op de Alfa zitten is toch ook wel een nadeel, het staat wel veel mooier zo zonder zijstrips, maar je hebt er zo weer een deuk(je) in.
Wel reis- en kredietbrief van de ANWB afgesloten, maar helemaal (gelukkig) niet nodig gehad. Heerlijke auto voor lange autoritten (in totaal in 1 week ongeveer 3500 km. gereden).
Problemen met de verlichting heb ik al meer als probleem gelezen bij andere Alfa 147 rijders en daar heb ik ook last van: motorkap wat te hard dichtgegooid -> stadslicht links kapot. Even later -> stadslicht rechts kapot. Achterklep iets te hard dichtgegooid -> kentekenlampje kapot.
Erg irritant: climat control springt na een aantal minuten op HI en die moet ik dan handmatig weer op normaal zetten.
Pas geleden paar keer melding dat er een fout met de sleutelcode was. Sleutel eruit gehaald en er weer opnieuw in en probleem is over. Vreemd!
Navtech doet af en toe raar nu ik een nieuwe update heb.
Rammeltjes in de deur.
Kleine kofferbak.
Verbruik vind ik niet zuinig: 1 op 16.
Maar deze problemen vind ik verwaarloosbaar bij het genot van het rijden in deze geweldig auto en de aanblik van deze prachtige wagen.

Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark Edizione Esclusiva NEW-APK.AIRCO.NAP!
- 2003

Alfa Romeo 147 3.2 V6 GTA Nieuwe apk en db riem vervangen bij 200000 km
- 2002

Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark Progression Clima, Cruise control, Radio, Mistlamp, Lichtmetalen velgen Bij de verkoop van gebruikte voertuigen door CD-Cars wordt geen standaard garantie verstrekt. De koper aanvaardt het voertuig in de staat waarin het zich bevindt op het moment van aankoop, in
- 2005