Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark 16V Veloce Distinctive (2002)
Uitvoering | 147 1.6 T.Spark 16V Veloce Distinctive |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
intro
Omdat we aanzienlijk minder kilometers maken zijn we na veel wikken en wegen overgestapt op benzine. Omdat we al 2x een 156 gehad hebben zijn we nu op zoek gegaan naar een 147 (weer eens wat anders).
We hebben een 5-deurs 147 1.6 twinspark 120 pk aangeschaft, prachtige champagne kleur en voorzien van alle opties uitgezonderd leer en navigatie
Wat me direct opviel was dat de auto in de bestuurders positie aanzienlijk kleiner aandoet als de 156 (wat hij natuurlijk ook is), met een lengte van 190 is de stoelpositie niet krap echter voel je jezelf wel wat groot in de auto.
De stoelen geven meer steun en comfort als die van de 156 en de auto is naar mijn idee ondanks alle tegen berichten juist stiller dan z'n broer, minder rammeltjes en minder wind geruis.
De motor loopt redelijk stil en de bak schakelt soepel, voor wat meer vermogen moet je behoorlijk toeren maken, persoonlijk valt mij het vermogen wat tegen, misschien ook wel omdat ik de 1.9 jtd en 2.0 ts gewend ben.
Plezierig is de volautomatische airco, de standaard radio presteert meer dan voldoende en het info display in het klokkenhuis is een handig en leuk speeltje.
Verder valt op; een prettig hanteerbaar stuurwiel, het strakke sturen (strakker dan de 156) en het wat meer comfortabele onderstel.
Ik heb inmiddels een volle tank leeg gereden met een gemiddeld verbruik van 1:13 nou kan ik niet spreken van veel stadsverkeer, wel korte ritten en ik maak veel gebruik van de cruisecontrol.
Ik ben benieuwd hoe deze auto zich verder zal houden, echter gezien mijn ervaring met Alfa Romeo zie ik dat positief tegemoet. Wordt vervolgt
problemen
2 weken na aanschaf ontdekte ik zwarte druppen in het koelwater reservoir, helaas bleek het om olie te gaan.
Contact met de verkoper bracht me niet veel verder, ze wouden het probleem bekijken en evt verhelpen alleen zou ik hiervan de rekening wel ontvangen.
finito
de afgelopen tijd het koelwater en oliepeil nauwlettend in de gaten gehouden, helaas kwam er steeds meer olie in het reservoir en was het olieverbruik dramatisch te noemen. Daarom heb ik besloten de auto in te ruilen op wederom een alfa romeo, dit keer weer de vertrouwde 156 sportwagon met een 2.0 twinsspark motorblok. Het besluit om toch weer een 156 te komen zit met name in de extra ruimte die de auto biedt.