Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark 16V Veloce Distinctive (2001)
Uitvoering | 147 1.6 T.Spark 16V Veloce Distinctive |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Sinds mid. jaren 90 ben ik Volkswagen Golf gaan rijden en specifiek de GTI en de VR6. Toen de portemonnee wat ruimer werd had ik de behoefte aan een wat completere auto voor een leuke prijs. In 2005 ben ik het e.e.a. gaan vergelijken en kwam ik al snel uit op de Alfa 147 die qua prijs en comfort heel positief naar voren kwam.
In mijn vriendenkring werd mijn keuze met veel commentaar ontvangen. De meeste opmerkingen waren: duur in onderhoud, vaak stuk... Maar als ik verder ging vragen was alles van horen zeggen en kon niemand een voorbeeld noemen en ja..... auto van het jaar 2001 dus ik besloot toch een andere weg in te slaan en de VW te laten voor wat het was.
Halverwege 2005 ben ik bij Milano in Dordrecht gaan kijken naar een paar occasions welke ik via Autotrader gevonden had. Ik had snel een keuze gemaakt. Ik mocht een proefrit maken en was eigenlijk gelijk verkocht.
Een zeer complete auto met alles er op en er aan. Ligt als een dijk op de weg.
Vergeleken met de 6-cilinder 180pk van de Golf legt ie het natuurlijk af en moest ik wel wennen om net voor die bus over te steken maar ik klaag echt niet over de prestaties want hij rijdt super.
Geluidsinstallatie is top.
Toen ik de auto kocht heb hij 157.000 gelopen, best veel natuurlijk maar ik kan niet zeggen dat ik daar hinder van heb. September 2007: 191.000.
Ik heb de auto niet nodig voor het werk dus ik rij vaak kleinere afstanden en 1x per week een snelweg rit. Dit jaar (2007) naar en in Italië gereden. Na thuis komst was het gemiddelde verbruik 1:13. Ook over het algemeen is het verbruik zo rond de 1:13.
Ik verwacht nog 1 á 2 jaar in deze auto te rijden en heb mijn zinnen gezet op de Alfa 159 sportwagon. (Helaas nog geen review op deze site.)
Vooraf had ik al gelezen dat de voor- en achter verlichting vaak de geest zou geven. Na 2 jaar is achter nog heel maar voor heb ik alle lampjes minstens al 2x vervangen. Dat is best jammer.
4 maanden na aanschaf kocht ik een huis met garage. Toen het eindelijk zo ver was dat de Alfa binnen mocht staan wou ik starten.......nooit meer aan !!!!
ANWB gebeld en die constateerde dat de krukasstabilisatiesensor stuk was, ja kom daar maar eens op. De Alfa dealer in de buurt kon daar wel wat mee en voor 147 euro (dat bedrag vergeet ik nooit meer) was hij weer als nieuw en kon m eindelijk binnen zetten.
Vorig jaar de achter schokdempers laten vervangen. Nu één jaar later ben ik weer niet tevreden over het geluid als ik over een keienweg rijdt, binnenkort gaat ie op de brug.
Dit jaar met de keuring de voorbanden en de uitlaat (helemaal roestbruin) laten vervangen.
Qua onderdelen zit ik dicht bij het vuur dus ik betaal niet de volle mep maar per jaar gemiddeld 300 euro ben ik wel kwijt aan onderhoud.
Elke auto kost geld dus ik ben echt zeer tevreden en heb niet het idee dat ik naar een ander merk ga.