Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark 16V Distinctive (2002)

Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark 16V Distinctive (2002)

Uitvoering147 1.6 T.Spark 16V Distinctive
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2008

na half jaar de eerste rij- ervaringen met de 147

Medio November op zoek gegaan naar een tweede (kleinere) auto naast de Honda Accord, welke voor woon-werkverkeer gebruikt ging worden, en met kleine kinderen is het wel eens makkelijk als er een auto voor de deur staat, je bent wat minder beperkt in doen en laten.Eerst voor een Ford Focus gekeken van 2001, maar eigenlijk viel die keuze snel af, hij voelde gewoon niet lekker aan, puur persoonlijk, ik weet zeker dat er mensen zijn die hem zeer waarderen, maar ik vond hem qua rijden tegenvallen (1.6 16v trend). Een Civic was ook nog een optie,het model 2001-2004, maar qua prijs viel die ook snel af, die zitten al gauw tegen de negenduizend euro, en dan alleen in 3 deurs, want vijfdeurs ziet-ie er gewoon niet uit. Toen toevalligerwijze een auto tegengekomen die ik niet zo 1-2-3 zo kopen, door eerdere ervaringen van het merk Alfa Romeo, een 2.0 Guilletta en een 33 Quadrifoglio Verde, eigenlijk een beetje terughoudend gestaan tegenover dit merk. De dealer probeerde mij ervan te overtuigen dat het niet meer de alfa's waren uit vervlogen tijden, maar dat er een produkt tot stand was gekomen die bij menigeen tot zeer positief werd ervaren. De Bella zag er wel heel mooi uit in Alfa Rosso en het design was ook veel meer bij de tijd dan die van mijn Accord in ES uitvoering met alle optie's, niets uitgezonderd. Nu kreeg ik van de dealer de mogelijkheid om een zeer uitgebreide proefrit te kunnen maken (de tank mag leeg hoor!)om misschien veel van mijn twijfels weg te kunnen halen. Er zat een 120 pk 1.6 in, met ziptuning-chip, geen strepentrekker, maar ook niet ondergemotoriseerd..
Kortweg: De proefrit viel in de smaak, de prijs ook en dus de alfa een kans gegeven zich te bewijzen, was het na een tijdje niets, dan vloog ze er alsnog uit..

Nu dus een klein half jaar verder en, geloof het of niet, ik ben OM! Wat een heerlijke auto om te rijden, lekker direkt en soepel, nou is het comfort in de Accord ver te zoeken, die is 8 cm verlaagd en lekkere platte bandjes, dus daar heeft ze al een voorsprong.
Geen minpuntjes? Tuurlijk, soms krijg ik een waarschuwingssignaal van de ABS- EBD op het dashboard..storing
soms ook stadslicht rechtsvoor...storing.
Daar word ik niet blij van, maar als je de sleutel uit het contact haalt en je start hem weer gewoon, dan is de melding:OK.
Toch jammer dat alle electronica zijn nadelen heeft, de Accord zit ook vol met snufjes, maar qua storingen 0,0.
Eigenlijk oneerlijk om een goede Alfa naast een Accord te zetten en te vergelijken, maar je doet het toch automatisch.
Al met al geen spijt dat er een Alfa is aangeschaft, ze wordt net als de accord in de Meguiars'onderhouden en dat komt de toch al gevoelige rode lak ten goede, ik heb helemaal geen kleurverschil tussen plaatwerk en bumpers, het duurt even voor je ermee klaar bent, maar dan heb je ok resultaat. Bij de Accord valt het wat minder op omdat de kleur nighthawkblack-pearl-mica is
Nu eerst nog maar even wat kilometers erop zetten, zelf pak ik de bella ook met grote regelmaat, en het blijft een genot om in te rijden.Kortom, ik denk dat we een goede keuze hebben gemaakt, qua verbruik zit ze rond de 1:11, niet echt zuinig maar valt niet tegen.Verder valt het geluidsniveau op de snelweg wat tegen, het lijkt net of de bella een 6e versnelling mist, vooral de eerste weken leek het of we in "z'n vier"reden. Nu na een half jaar is dit ook weer gewend. Verder niets dan lof over de auto, en hoop er nog jaren mee vooruit te kunnen, de 147 kan dan misschien weer ingeruild worden voor een andere Alfa, de Honda wordt gewoon ingeruild voor een andere Honda, dat is zeker!

6,5