Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark 16V Distinctive (2002)
Uitvoering | 147 1.6 T.Spark 16V Distinctive |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Heerlijk om er weer naar uit te kijken: rijden in mijn Alfa 147, 1.6 TS. Sleutel in het contact, starten en rijden maar... Een geluid achterlatend zoals alleen n Alfa die kan maken.
Wat een heerlijke auto. Wat een stuurgedrag. Wat een wegligging. Vooral bij bochten.De auto vraagt gewoon om er hard door heen te gaan. De motor is lekker pittig, maar maakt geen overdreven prestaties.
Het is een voorrecht om in deze auto te rijden, al was t alleen maar omdat dit de Distintctive uitvoering is. Je komt werkelijk niets te kort! Een bi-zone automatische climate control, elektrische ramen voor en achter, elektrische en verwarmde buitenspiegels,follow me home verlichting, CV, uitgebreide boordcomputer...t zit r allemaal op.
En dan heb ik het nog niet eens over het design: mooi,goed afgewerkt met een vleugje historie verwerkt.
Veel kleuren staan m goed, maar zeg nu zelf: Alfarood staat m toch t best.......!
Ook van binnen is het design om van te smullen. De uit het cockpit komende goed afleesbare klokken komen erg sportief over. De middenconsole is er typisch zo een, dat je ook alleen bij Alfa ziet.
De stoelen zitten heerlijk met de juiste verstellingen van de bestuursstoel. De bekleding bestaat uit een ’bi-color’ stof, maar ik geef toe: leer zou wat mij betreft beter staan.
Over beter staan gesproken: als je er al een koopt, die 15 inch lm velgen heeft, doe m gauw een setje van 16, 17 of 18 ich om. Ik heb gekozen voor 16 inch GTA-velgen......
Echt grote problemen heb ik niet gehad met deze auto. Typisch Alfa zijn de elektronische storinkjes, die ik soms heb. Neem op dat punt overigens een Alfa niet gelijk serieus. Voordat je t weet, is de storing weer weg. Maar blijft er eens een keer een storinkje staan, bv het signaal van de oliepeil, terwijl het oliepeil gewoon prima in orde is, kost t wel een klauw geld om de boordcomputer te laten resetten. Daar wordt namelijk dure apparatuur voor gebruikt.
De elektrisch bedienbare ramen werken met warm weer niet altijd even soepel en de voorvering kraakt bij een koude motor. Lampjes van de voor- en achterverlichting moeten helaas vrij vaak vervangen worden.
De auto heeft niet zoveel kofferbakruimte, maar binnen is het met 4 volwassenen goed vol te houden. De vijfdeurs uitvoering maakt het in en uitstappen voor de achterpassagiers net iets makkelijker dan de driedeurs uitvoering.