Alfa Romeo 145 1.6 Twin Spark 16V L (2000)
Uitvoering | 145 1.6 Twin Spark 16V L |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Na lang wikken en wegen heb ik toch maar mijn Alfa Romeo Spider verkocht (zie Spider in MyReview). Het was een fantastische auto maar bij zware regenbuien (ondanks de hardtop) zo lek als een mandje. Als je dan in je nette pak met natte kont bij klanten aankomt is dat dus niet zo fijn en mijn vriendin ook niet blij omdat ik steeds vaker haar auto ging lenen, aangezien zij mijn Spider niet mocht aanraken moest zij met de tram. Hoogste tijd voor een warme en droge auto dus.
Naast warm en droog moest het wendbare en pittige auto van het merk Alfa Romeo worden. Even internetten en gevonden, een Alfa 145 1.6 TS 16v uit 2000 met 29.000 km op de teller!
Ik heb er nu 1.200 km mee gereden en moet zeggen dat ik er zeer tevreden over ben. Geen rammeltjes en piepjes, zeer goed weggedrag en een pittige motor (120 pk in een 1.6 en sneller dan een 147 1.6 Veloce!). Het verbruik is gecombineerd 1 op 10 wat nou niet echt zuinig is maar dat komt omdat je zo snel hoog in het toerental zit.
Natuurlijk ziet elke Alfa er altijd gelikt uit maar deze is uitgerust met een sportpakket, dit houd in: lichtmetalen velgen, zij skirts, dakspoiler, lederen stuur + pook en goedzittende sportstoelen. Tevens is hij uitgerust met automatische airco. Kortom een complete auto dus.
Een leuke bijkomstigheid is dat de Alfa 145 een ondergewaardeerde auto is en de eerste 3 jaar erg in waarde verminderd. Bij een Alfa dealer zie je dat niet terug in de prijs, maar als je goed op zoek gaat en bijvoorbeeld bij niet Alfa Romeo dealers gaat kijken die hem als inruiler hebben gekregen heb je een grote kans dat je erg veel op de prijs kan afdingen.
Na de asbak 3 keer gebruikt te hebben sluit deze niet meer. Typische 145/146 kwaal.
Handrem vastgevroren (eigen schuld)