Dit zijn de beste hybride auto’s vanaf 50.000 euro
Deze hybride auto's moet je hebben
Auto’s met hybride aandrijving vormen nog altijd een interessante groep. Zodra een nieuw model beschikbaar komt, vergelijken we die bij AutoWeek in een directe confrontatie met zijn concurrenten. Zo weet de AutoWeek-testredactie altijd wat de beste hybride auto’s van dit moment zijn. Hieronder vind je de beste HEV’s vanaf 50.000 euro.
De beste hybride auto’s vanaf 50.000 euro
Auto's met hybridetechniek beschikken zowel over een verbrandingsmotor als een elektromotor. Hier beschrijven we nieuwe hybride auto’s met een cataloguswaarde van meer dan 50.000 euro. Het aanbod HEV’s (Hybrid Electric Vehicle) in deze prijsklasse is nog altijd vrij uitgebreid en het aantal verschijningsvormen nogal divers. Alle reden voor wat extra informatie dus. Wij pikken de vijf beste voor je uit.
Nissan X-Trail e-4orce 4WD: EV met eigen elektriciteitscentrale.
Subaru Forester 2.0i e-Boxer: eigenwijs en onverstoorbaar.
Lexus ES 300h: zuinige zakensedan.
Lexus NX 350h: het chique neefje van de Toyota RAV4.
Lexus LS 500h AWD: de grootste hybride op de Nederlandse markt.
Nissan X-Trail
De Nissan X-Trail is de grote broer van de populaire Qashqai. Voor de aandrijving van de X-Trail e-4orce 4WD zoals de dikste versie voluit heet, heeft Nissan een originele oplossing gevonden. De voorwielen worden aangedreven door een 204 pk elektromotor en de achterwielen door een 128 elektromotor. Hierdoor gedraagt de X-Trail zich als een elektrische auto. Maar anders dan bij een reguliere EV kan de grote Nissan niet aan de laadkabel. De elektriciteit wordt aan boord opgewekt met behulp van een 1,5-liter driecilinder benzinemotor. Doordat de wielen alleen maar elektrisch aangedreven worden, komt de Nissan heel soepel en verfijnd van zijn plek. Met de X-Trail e-4orce 4WD realiseren we een gemiddeld testverbruik van 6,7 l/100 km (1 op 14,9). Dat is niet grensverleggend, maar het maakt van deze auto wel een van de weinigen waarmee we exact de fabrieksopgave halen.
Bij de inrichting van het ruime interieur staat functionaliteit voorop. En alles wat we beetpakken voelt aan alsof het lang mee kan gaan. Hoewel er een infotainmentsysteem aanwezig is, zijn er ook nog genoeg fysieke knoppen, bijvoorbeeld voor de bediening van de airconditioning. Zowel voorin als op de achterbank zitten we prima. Desgewenst is de X-Trail ook leverbaar met een derde zitrij, al zijn stoel zes en zeven niet echt geschikt voor volwassenen. Alternatieven voor de Nissan X-Trail zijn auto’s als de Renault Espace en de Subaru Forester. Hier vind je alle informatie over de Nissan X-Trail.
Voor de private-leasetarieven kun je terecht in onze private-leasevergelijker. Ben je op zoek naar een gebruikte Nissan X-Trail, kijk dan in ons aanbod hier.

De Nissan X-Trail rijdt als een EV, maar dan wel een met een eigen elektriciteitscentrale aan boord.
Subaru Forester
Subaru houdt de boxermotor nog altijd in ere. Om met die beproefde techniek de uitstoot binnen de perken te houden, voegt Subaru tegenwoordig een compacte elektromotor aan de aandrijftechniek toe. Volledig elektrisch rijden zit er niet in, de elektromotor is er louter en alleen om de benzinemotor te ondersteunen. In de praktijk pakt dat goed uit. Wel vraagt het rijden met een cvt even gewenning, je moet niet te abrupt het gaspedaal intrappen, anders schiet de motor richting de toerenbegrenzer. Weet je je een beetje in te houden, dan blijken de motoren samen spontaan genoeg op het gaspedaal te reageren, terwijl de cvt voor rust in de aandrijving zorgt. Met een gemiddeld testverbruik van 7,7 liter per 100 kilometer (1 op 12,9) is de Forester niet de zuinigste, maar de grote vierwielaandrijver is een stuk minder dorstig dan zonder de elektromotor. Een goedmaker is zijn relatief hoge restwaarde.
Sterk punt van de Forester is nog altijd de ruimte die hij de inzittenden biedt. Net als bij de Nissan X-Trail is het interieur ingericht met functionaliteit bovenaan de prioriteitenlijst. De bediening vraagt weinig gewenning en het multimediasysteem met zijn 8 inch scherm laat zich vrij eenvoudig bedienen. Het onderstel is comfortabel afgestemd en zorgt er voor dat de auto koersvast over de weg gaat. Subaru geeft de Forester standaard een breed scala aan veiligheidsvoorzieningen mee, waarvan het aanhangwagenstabilisatiesysteem een van de interessantste is. Hier vind je alle informatie over de Subaru Forester. Ben je op zoek naar een gebruikte Subaru Forester, kijk dan in ons aanbod hier.

Subaru had voor de Forester hybride techniek van Toyota kunnen lenen, maar koos voor een eigen oplossing.
Lexus ES 300h
De huidige Lexus ES staat al sinds 2019 in de Nederlandse prijslijst. Maar geen paniek. In die tijd heeft Lexus de auto up-to-date gehouden en waar nodig verder verfijnd. Met name het multimediasysteem is verbeterd, terwijl de minder geslaagde digitale buitenspiegels stilletjes uit de optielijst zijn verdwenen. Als het om aandrijftechniek gaat, heb je een groot keuzegemak. De grote voorwielaangedreven vierdeurs sedan is er namelijk alleen als 300h, wat betekent dat er 218 pk onder de motorkap zit. In de praktijk blijkt daar weinig mis mee. De aandrijftechniek is niet bedacht om van de ES een sportwagen te maken, wel om soepel door het verkeer te gaan. En dat dan met een zo laag mogelijk brandstofverbruik. We noteren een praktijkverbruik van 5,5 l/100 km (1 op 18,2). Dit is sowieso een hele nette waarde, en al helemaal voor een grotere middenklasser. Het onderstel kan de aandrijfkrachten moeiteloos de baas. De veren en schokdempers blijken vooral afgestemd op comfort en daarmee helemaal in lijn met de algehele opzet van de auto. Comfort vinden we ook terug in het interieur, waarin je opvallend veel beenruimte hebt. Ongewenste trillingen en vibraties blijven tot een minimum beperkt. En als het een maat voor luxe is, dan zorgt het materiaalgebruik dat dat ook goed zit. Met zijn HEV-aandrijving heeft de ES geen directe concurrentie meer, een auto als de Volkswagen Arteon is als sedan onlangs uit het programma genomen, je komt dan al snel terecht bij plug-in hybriden als de DS9. Hier vind je alle informatie over de Lexus ES.
Voor de private-leasetarieven kun je terecht in onze private-leasevergelijker. Ben je op zoek naar een gebruikte Lexus ES, kijk dan in ons aanbod hier.

'Door de jaren heen heeft Lexus de ES 300h steeds verder verbeterd.
Lexus NX 350h
De NX staat in het Lexus-gamma tussen de UX en de RX en is er met keuze uit drie aandrijfvarianten: twee hybriden en een plug-in hybride. Die laatste is er altijd met vierwielaandrijving, bij de hybride versies zonder stekker heb je de keuze uit vier- of alleen voorwielaandrijving. Het verschil zit hem in het wel of niet hebben van een elektromotor op de achteras. Ongeacht de aandrijfvariant is er altijd een mooi samenspel tussen de motoren, waarbij de nadruk ligt op een gunstig verbruik. Centraal staat de 2,5-liter viercilinder die zich ook heeft bewezen in andere Lexussen en Toyota’s. Met alleen voorwielaandrijving is de HEV-aandrijving goed voor 242 pk en daarmee kom je weinig tekort: in combinatie met het comfortabele onderstel biedt de NX een ontspannen rijervaring. De potentere versies zijn er meer omdat het kan dan dat je ze echt nodig hebt. Al vanaf de basisversie is de NX netjes uitgerust, maar meer is mogelijk en daar moet wel voor in de buidel getast worden. De bediening van met name het multimediasysteem kan het hier en daar nog iets verder verbeterd worden. Maar als het gaat om gebruikte materialen en het afwerkingsniveau maakt Lexus zijn hoogwaardige reputatie helemaal waar, er loopt geen naadje of stikseltje scheef. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Hier vind je alle informatie over de Lexus NX. Ben je op zoek naar een gebruikte Lexus NX, kijk dan in ons aanbod hier.

De Lexus NX is het chiquere neefje van de Toyota RAV4, en dat is ook al geen verkeerde auto.
Lexus LS 500h
Hybride aandrijftechniek is het speerpunt van Lexus, sterker nog de grote LS is de enige limousine die je met een full-hybrid aandrijflijn kunt krijgen. Bij concurrenten als de Audi A8, de Mercedes S-klasse en de BMW 7-serie is het ofwel mild-hybrid ofwel meteen plug-in, en moet je met stekkers en laadkabels in de weer. Bij de Lexus LS dat dus niet. In de LS combineert Lexus een 299 pk 3,5-liter V6 met een 179 pk elektromotor. Dit resulteert in een door de jaren heen steeds verder verfijnde aandrijfcombinatie met een maximum totaalvermogen van 359 pk. Lexus biedt bij de LS de keuze tussen achterwielaandrijving en vierwielaandrijving. In het laatste geval registreren we een nog altijd keurig gemiddeld verbruik van 7,6 liter per 100 kilometer (1 op 13,1). Het luchtgeveerde onderstel is door Lexus bijgepunt met als resultaat comfort van hoog niveau. Oneffenheden in het wegdek worden heel netjes weggefilterd. Sowieso heeft Lexus zijn best gedaan om het de bestuurder en zijn passagiers zo gerieflijk mogelijk te maken. Assistentiesystemen en comfortverhogers doen daarbij ongemerkt hun werk. Het eigenzinnig ontworpen interieur is opgetrokken uit prachtige materialen waarbij de bouwkwaliteit van topniveau is. Had je bij Lexus anders verwacht? En vanzelfsprekend is er zowel voor- als achterin ruimte in overvloed. Alleen jammer dat de kofferbak slechts 430 liter meet, heb je meer bagage dan moet je die na laten sturen. Want een aanhanger mag de LS niet trekken. Hier vind je alle informatie over de Lexus LS. Ben je op zoek naar een gebruikte Lexus LS, kijk dan in ons aanbod hier.

De Lexus LS is tegenwoordig de grootste hybride zonder stekker op de Nederlandse markt.
PRIVATE LEASE Nissan X-Trail

Had je deze auto's al gezien?

Subaru Forester 2.0i e-BOXER / PANODAK / DODEHOEK / KEYLESS / 360 / 18''
- 2021
- 72.197 km

Nissan X-Trail e-4ORCE Tekna Plus | 4WD | 7 ZITPLAATSEN | SCHUIFDAK | € 9.250,- VOORRAADKORTING |
- 2025
- 10 km

Lexus NX 350h*Lexus fabr.garantie t/m 04-2033*Perfect Lexus Onderh.*BTW*ACC/Stoelverw./Stuurverw./Camera/Proact. Rijass./Rijstrook/DAB/LED/Half Leder-alcant./18 inch LM*
- 2023
- 14.512 km
Lezersreacties (37) (gesloten)
De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.