Stekkertje trekken met de laadpaalvandaal

Renault Zoe stekker vernield

Zondagmorgen. Ik ga de deur uit en wandel op mijn gemak richting de parkeerplaats. Vandaag echter niet naar de parkeerplaats voor de deur, maar naar die een paar straten verderop. Ik rijd namelijk dit weekend in onze elektrische Renault Zoe duurtester en de enige laadpaal in mijn dorp staat helaas niet bij mij voor de deur.

Als ik na enkele minuten bij de Zoe aankom, valt me al op dat de laadkabel niet meer keurig opgerold voor de auto ligt, maar helemaal is uitgerold. Misschien een grapjas, denk ik nog.

Bij de auto aangekomen, blijkt dat ik er helaas volledig naast zit. Wanneer ik namelijk de voorzijde van de auto bekijk, zie ik dat iemand geprobeerd heeft de stekker los te trekken van de auto. Doordat de stekker vergrendeld is tijdens het laden, gaat dat natuurlijk niet, maar de laadpaalvandaal heeft zich daardoor niet laten weerhouden.

Het resultaat is een nogal treurig gezicht, aan de ene kant een halve stekker met zeven losse polen en aan de andere kant de Zoe met een (nog vergrendeld) stuk stekker. Gelukkig was de Zoe al volgeladen toen de vandaal langskwam en is alleen het laadsnoer beschadigd, maar de frustratie is er niet minder om. Is stekkertje trekken het nieuwe spiegeltje trappen?

Lezersreacties (118)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens