Met uitrollen maak je geen vrienden

Met uitrollen maak je geen vrienden

Ik wilde een extra mooi verbruik neerzetten met de Honda CR-V 1.6 i-DTEC. Het zuinige dieseltje in de flinke suv heeft heel wat in z'n mars en dat wil je zo'n testweek ook gewoon ondervinden. En waar kun je veel winst behalen? Bijvoorbeeld bij het laten uitrollen.

Ik doe dat de laatste tijd steeds fanatieker, maar stuit daardoor ook steeds vaker op geïrriteerde automobilisten. Zoals laatst in de Honda. Het verkeerslicht stond op rood, dat zie je natuurlijk extra vroeg vanaf zo'n hoge zitpositie, dus ik liet het gas los, de bak stond in drie, en de CR-V rolde rustig richting het rijtje voor het verkeerslicht.

Een Citroën C4-bestuurder achter me kon het duidelijk niet waarderen en manoeuvreerde zijn hatchback met een fanatieke stuurbeweging naast m'n suv. Hij keek me indringend aan, zo van: 'wat ben je aan het doen man'.

Hij had niet eens de tijd zijn gezicht uit de plooi te halen want hij moest flink in de ankers. Anders was–ie met z'n C4 vol in de achterkant geramd van de laatste auto van het rijtje voor het verkeerslicht.

En ik? Ik rolde vrolijk door richting de kortere rij op mijn rijstrook, nog voordat ik de CR-V stil moest zetten sprong het licht op groen.

Anticiperen, het werkt echt maar vrienden op de weg maak je er niet mee.

Lezersreacties (91)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens