Domeinen, mjam

Occasion kopen bij de Domeinen

Zoon van een oud-collega koopt een V70 D5 bij Domeinen. Ex-politiewagen. Twee ton op de teller, alle boekjes. Hij biedt tien mille en krijgt 'm. Een paar maanden later heeft Domeinen net zo'n politie-Volvo in de aanbieding. Nu met 180.000 kilometer. Zoon biedt weer tien mille. Opnieuw raak. Wat te doen? Hij kan 'm voor 15 op Marktplaats zetten en cashen. Maar deze zoon is uit ander hout: hij verkoopt hem voor het aankoopbedrag door aan zijn vader, die er nog steeds confuus van is dat hij na jaren in een Skoda Felicia Pickup opeens Volvo rijdt. Hij, linkse autohater, in zo'n ribfluwelen architectenbak.

Tien mille voor een dikke Volvo die waarschijnlijk nog twee ton mee kan. Aanlokkelijke gedachte. Niks mooier bovendien dan auto's besnuffelen op het web. Een goed moment om te kijken wat Domeinen momenteel op stal heeft. Dat valt niet tegen. Het aanbod is giga. En er is keus voor elke beurs. Van veelbereden Astraatjes, Meganes, Escorts, Golfjes en een 307 zonder kentekenbewijs tot Landcruisers, Patrols, een stokoude Chevrolet Caprice en een Triumph Spitfire. Maar verreweg de interessantste auto's zijn een Rolls Royce Silver Seraph uit '98 en een zes jaar oude Ferrari 360F1 met 90.000 op de teller. Ze prikkelen de verbeelding. Dit is het echte zwarejongenswerk, het Endstra- en Holleedergenre. Waar komen die auto's vandaan? Hoeveel boeven heeft de vorige eigenaar omgelegd? Hoeveel failissementen overleefde hij voordat de fiscus ingreep? Waar zit de coke verstopt? Wat is dit tien keer leuker dan al die vreselijke dealersites vol eenheidsworst. Dit is het echte grasduinen. Deze site leest als een boek dat je met je fantasie zelf bij elkaar mag schrijven.

Misschien toch eens bieden.

Lezersreacties (7)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens