Vierseizoenenbandentest 2019

Compromis of alleskunners?

Vierseizoenenbandentest 2019
AutoWeek 45 2019
AutoWeek 45 2019

Je leest het in AutoWeek 45 2019

Hoe lekker zou het zijn: nooit meer banden wisselen! Vierseizoenenbanden maken het leven een stuk eenvoudiger. Maar bieden ze wel voldoende veiligheid? We voelen 31 alleskunners aan de tand.

Vierseizoenenbanden worden steeds populairder; de bandenhandel verwacht dat de vraag ook dit jaar weer met circa 10 procent zal stijgen. De voordelen die dit type banden biedt, zijn duidelijk: je hoeft niet meer twee keer per jaar naar het bandencentrum te rijden om banden te laten wisselen en het bespaart natuurlijk ook geld, waaronder de opslagkosten. Je hoeft bovendien geen geld uit te geven aan een tweede set wielen en banden. De vraag blijft echter of je met een vierseizoenenband net zo veilig onderweg bent als met zomer- of winterbanden. Om hierop een antwoord te vinden, hebben we veiligheidstests uitgevoerd in verschillende klimaatzones. Allereerst moesten de 31 banden die we anoniem hebben aangeschaft bij bandenhandelaren zich bewijzen bij remtests op nat en droog wegdek. Alleen de tien kandidaten die de grootste veiligheidsreserves boden, mochten laten zien wat ze nog meer te bieden hadden.

De tests vallen uiteen in een aantal proeven op droog wegdek, op nat wegdek en in de sneeuw. Daarbij is ook een vergelijking gemaakt met een zomerband en een winterband. Op droog wegdek is de zomerband superieur en de winterband de hekkensluiter. De vierseizoenenbanden zitten er precies tussenin. Je zou het niet verwachten, maar op nat wegdek haalt de zomerband opnieuw de beste scores. Veel vierseizoenenbanden zitten in de buurt. De winterband in natte condities niet verder dan de middenmoot. Op besneeuwd wegdek ziet het er heel anders uit. Hier is de zomerband nergens meer. Maar de beste vierseizoenenbanden komen aardig mee met een goede winterband.

Hij bestaat dus echt: een band waarmee je onder alle weersomstandigheden veilig onderweg bent. Hij excelleert nergens, maar zit op droog en nat wegdek vlak achter de zomerband, en onder winterse omstandigheden doe hij bijna niet onder voor de winterband. Dit gaat zeker op voor de testwinnaars, de Michelin Crossclimate + en de Vredestein Quatrac Pro.

De volledige AutoWeek Vierseizoenenbandentest 2019 met alle kandidaten en alle meetresultaten, lees je deze week in AutoWeek 45 (6-13 november), of is onderaan dit artikel te downloaden.

Prijsvergelijker

Met de AutoWeek Autobanden Prijsvergelijker bieden we je een handige tool om de scherpste aanbiedingen op vierseizoenenbanden te vinden. Op dit moment geeft de prijsvergelijker een overzicht van het volledige aanbod van twintig verschillende bandenaanbieders. Ook zijn hier alle bandentests van de voorgaande jaren terug te vinden.

Zie ook:

 

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,49. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Vierseizoenenbandentest 2019

Compromis of alleskunners?

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Vierseizoenenbandentest 2019

Compromis of alleskunners?

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel

Lezersreacties (62) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.