en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
60 reacties
Helaas kunnen wij deze video niet weergeven, omdat je niet akkoord bent gegaan met de
cookie voorwaarden.
Onze video speler heeft rechten nodig voor de "Social Media".
Wijzig je cookie instellingen
Als SW maakt de Peugeot 508 net zo’n verpletterende indruk als als Berline. De lage daklijn die uitloopt in brede heupen maken het de meest opvallende stationwagon in het D-segment. Bij Mazda weten ze praktisch gebruiksgemak ook al zo fraai te verpakken. Een dubbeltest met de 6 Sportbreak ligt dus voor de hand. Twee fraaie estates die zich in deze onder druk staande klasse mogen bewijzen.
De donkergetinte achterlichten met daarin drie rode lichtbalkjes die de klauwen van een leeuw moeten voorstellen, de centraal geplaatste Peugeotaanduiding en natuurlijk die gewelfde achterschermen: zo wulps was een stationwagon van het merk met een lange historie aan Breaks nog nooit. Zelfs de schitterende 406 Break zag er functioneler uit dan deze 508 SW, die qua uitstraling niet onderdoet voor de zogenaamde Shooting Brakes van Mercedes-Benz. Als een gelikt uiterlijk bovenaan het lijstje staat van punten waaraan je nieuwe auto in de middenklasse moet voldoen, kun je bijna niet om de 508 heen. Dat geldt voor zowel de Berline als de SW. Je moet als fabrikant ook wel extra je best doen om een ‘traditionele’ D-segmenter nog onder de aandacht te brengen. En het werpt voor Peugeot zijn vruchten af, want op dit moment is de 508 bezig aan een opmars. Niet geheel toevallig weet ook concerngenoot Opel de Insignia goed aan de man te brengen in Nederland; zeker als Sports Tourer een auto met lekkere looks.
Bij Mazda weten ze hoe moeilijk het is om in deze tijden lagere modellen te slijten. De CX-5 gaat als warme broodjes over de toonbank, want iedereen lijkt in deze prijsklasse wel een SUV te willen, maar de 6 verkoopt al jaren stukken minder. Een jaar geleden kreeg de auto een update, waarbij alleen het uiterlijk werd aangescherpt, het interieur een upgrade onderging en het comfort naar een hoger plan werd getild. De 6 loopt zodoende als modelgeneratie al bijna zeven jaar mee. Voorheen was zoiets bij Mazda ondenkbaar en stond er binnen vijf jaar alweer een compleet nieuwe auto klaar. Fabrikanten rekken de levenscycli van de normale D-segmenters steeds verder op om meer geld en energie te kunnen steken in de ontwikkeling van de veel populairdere SUV.
Lezersreacties (60) (gesloten)
De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.