Zomaar in Amsterdam: Volvo XC60

Plugin-hybride laat zich zien op Dam

Volvo XC60 Spyshots
Kijk niet raar op als je deze week een auto ziet rijden die in dikke lagen plakplastic gehuld gaat. Volvo is – of was- met een gecamoufleerd prototype in Nederland, en het lijkt om een XC60 te gaan.

Lezer Johan Zuurmond wist het gevaarte in het voorbijgaan vast te leggen en daar zijn we 'm erg dankbaar voor. Dit is namelijk niet alleen de eerste keer dat de XC60 zich in Nederland laat zien, maar ook de eerste keer dat we 'm überhaupt in beeld hebben. De cross-over zorgde even voor verwarring omdat het in theorie ook om de kleinere XC40 kan gaan, maar gelet op het design van diens voorbode én het formaat van deze testauto lijkt die optie niet waarschijnlijk.

Het design van de XC60 volgt duidelijk het pad dat met de S90, V90 en XC90 is ingeslagen. Ook hier zien we een stoere neus met een ver naar voren doorlopende motorkap. De rest van de auto lijkt wel wat vloeiender vormgegeven dan de pompeuze XC90 en de auto is – ook in verhouding tot z'n lengte en breedte – duidelijk lager dan die grote broer.

Het klepje op het voorscherm maakt duidelijk dat we hier met een plugin-hybride van doen hebben. Reken niet op de 400 pk sterke aandrijflijn uit de 90-serie, de lichtere aandrijflijnen uit de toekomstige 40-modellen liggen meer voor de hand. We verwachten bijvoorbeeld een driecilinder met 180 pk die in de T5 Twin Engine gekoppeld wordt aan een elektromotor met 75 pk.

De huidige XC60 is al sinds 2008 op de markt en is derhalve –ondanks de facelift van 2013- hard aan vervanging toe. Het feit dat Volvo in Zweden al een 'Classic'- typeplaatje op het model heeft geplakt geeft te denken: de nieuwe laat niet lang meer op zich wachten!

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.