Zagato bouwt Aston Martin om tot Shooting Brake

Aston Martin Virage Shooting Brake Zagato
Carrosseriebouwer Zagato heeft de tanden weer eens in een Aston Martin gezet. Deze keer heet het resultaat Virage Shooting Brake.

De Aston Martin Virage Shooting Brake is een zogenaamde one-off, een uniek exemplaar dat de Italiaanse carrossier op verzoek bouwde voor een vermogende Europese klant. De auto werd dit weekend onthuld tijdens het Chantilly Art & Elegance concours d'élegance.

De shooting brake is de derde recente samenwerking tussen Aston Martin en Zagato. Eerder werd de 100-ste verjaardag van het Britse merk en de 95e van de Italiaanse koetswerkbouwer al opgevrolijkt met de DBS Coupé Zagato Centennial en DB9 Spider Zagato Centennial.

Veel details laat Zagato niet los over de nieuwste creatie, behalve dat er stijlelementen van de Aston Martin V8 Vantage en Volante uit de jaren 80 in verwerkt zijn. Onderhuids schuilt een Virage, een model dat in 2011 en 2012 te koop was en min of meer tussen de DB9 en DBS in viel. Voor de aandrijving zorgt een 6.0 V12.

Zagato's nieuwste creatie uitgebreid bewonderen kan in de fotospecial.

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.