Wisseling van de wacht bij Audi’s Chinese tak

CEO aan het roer

Audi China

Audi’s Chinese tak komt rechtstreeks op de schouders van CEO Markus Duesmann te rusten. Dat maakt Audi’s raad van commissarissen bekend. Deze ingreep moet de activiteiten in het Aziatische land versterken.

Een nieuw opgerichte divisie onder leiding van Audi’s CEO Markus Duesmann zal de bestaande Chinese modellenreeks beheren. Dit portfolio bestaat op dit moment uit 65 modellen. Ook gaat de vernieuwde Chinese tak verder aan de slag met de ontwikkeling van de Premium Platform Electric-basis (PPE).

Duesmann hoopt met deze nieuwe beslissing dat Audi sterker de focus kan leggen op de producten voor de Chinese markt. Om wat druk op de divisie uit te oefenen, heeft de raad van commissarissen ervoor gekozen om de CEO direct verantwoordelijk te maken voor Audi’s succes in China. Tot nu toe was het lid van de raad van bestuur voor financiën verantwoordelijk voor de Chinese activiteiten van Audi. Gezien de huidige mondiale situatie denkt Audi dat het slimmer is als hij zich vol kan focussen op het financiële beheer.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.