Winterklaar: Nissan Armada Snow Patrol en 370Zki

Vrolijke opvulling

Nissan Armada Snow Patrol en 370Zki
Nissan Armada Snow Patrol en 370ZkiNissan Armada Snow Patrol en 370ZkiNissan Armada Snow Patrol en 370ZkiNissan Armada Snow Patrol en 370ZkiNissan Armada Snow Patrol en 370ZkiNissan Armada Snow Patrol en 370ZkiNissan Armada Snow Patrol en 370ZkiNissan Armada Snow Patrol en 370ZkiNissan Armada Snow Patrol en 370ZkiNissan Armada Snow Patrol en 370ZkiNissan Armada Snow Patrol en 370ZkiNissan Armada Snow Patrol en 370ZkiNissan Armada Snow Patrol en 370ZkiNissan Armada Snow Patrol en 370Zki
Komend weekend opent de Chicago Auto Show zijn poorten, een autobeurs waar Nissan geen groot nieuws zal presenteren. Wel is het merk er aanwezig met twee opmerkelijke showauto's: de Armada Snow Patrol en de 370Zki.

De minst opzienbarende van het stel is de Armada Snow Patrol, een aangepaste Nissan Armada, die elders in de wereld als Patrol door het leven gaat. De auto staat op zwarte 20-inch lichtmetalen wielen, waar Pro Comp MT2-offroadbanden omheen zijn gevouwen. De auto staat aan de voorzijde zo'n 5 centimeter hoger op zijn poten, achter krijgt de Armada 2,5 centimeter extra tussen zijn bodemplaat en de weg.

Aan de voorzijde zien we een andere bumper, een stalen exemplaar waarin een lier een plek heeft gekregen. Nissan voegt beschermplaten, led-mistlampen, een ledbalk, treeplanken, speciale logo's én een opvallende wrap toe om van het geheel iets bijzonders te maken. Vanbinnen houdt Nissan de aanpassingen beperkt tot het toevoegen van lichtgekleurde, leren bekleding met blauwe stiksels en logo's. Interessanter is wat de Armada op de trailer achter zich heeft staan. Aan de ruim 390 pk sterke 5,6-liter V8, gekoppeld aan een zeventrapsautomaat, is verder niet gesleuteld.

370Zki

Nissans 370Z loopt inmiddels mee sinds 2009 en over mogelijke opvolging is vooralsnog niets bekend. Toch zet Nissan z'n op leeftijd rakende sportcoupé maar wat graag in de schijnwerpers. Tijdens de Chicago Auto Show toont het merk deze 370Zki, een 370Z die zijn wielen heeft ingeruild voor... ski's en rupsbanden! De gehele auto is enorm opgehoogd en Nissan heeft naar eigen zeggen behoorlijk liggen sleutelen om de ski's en veerpoten onder de 370Z te krijgen. De gehele aandrijflijn is uit de 370Z geschroefd om ruimte voor de nieuwe sloffen te creëren, al heeft Nissan verder niets aan de 3,7-liter V6 aangepast.

Nissan heeft natuurlijk geen productieplannen voor bovenstaande nieuwkomers, ze dienen puur ter opvulling van de Chicago Auto Show.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.