Wereldprimeur! De gefacelifte Renault Twingo

Renault Twingo facelift
AutoWeek is uitgegroeid tot de luis in de pels van het fototeam van Renault. De medewerkers dachten ongestoord de persfoto's van de gefacelifte Twingo te kunnen schieten, maar ook nu gooide een oplettende lezer roet in het Franse eten.

We kregen deze foto's van Marcel Havelaar. Renault zelf wil ons nog niets over de gefacelifte Twingo vertellen. De importeur wil ons alleen melden dat de onthulling op de persdag van de IAA plaatsvindt. Dat is op 13 september. Wanneer de vernieuwde Twingo bij de dealers staat, wil de woordvoerder ook nog niet zeggen. Wij vermoeden dat het rond de jaarwisseling is.
Gelukkig zijn onze -doorgaans goed geïnformeerde- collega's van AutoPlus er nog. Zij melden dat het benzinegamma loopt van 75 pk tot 133 pk. Dat topvermogen vinden we uiteraard weer in een RS-versie. Er komen volgens het Franse tijdschrift twee diesels beschikbaar. De basisdiesel heeft een vermogen van 75 pk, de topper mobiliseert 85 pk. Waarschijnlijk betekent dit (vrijwel) gelijke motorenpalet dat de Twingo een bpm- en mrb-vrije diesel én benzineversie in het gamma houdt.
De rest van de facelift omvat waarschijnlijk vooral detailwijzigingen. Met de opfrisbeurt moet de Twingo zich weer beter kunnen weren in het competitieve A-segment. Op de IAA staan namelijk twee zeer belangrijke nieuwkomers voor de compacte klasse: de volgende generatie Fiat Panda en de geheel nieuwe Volkswagen Up.

PRIVATE LEASE Renault Twingo

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (120) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum