Waar ken ik die achterlichten toch van? Deze exoten hebben doodnormale exemplaren
Jarenlang gebruikte Ferrari achterlichten die je ook op Kip-caravans zag. Want kleine fabrikanten moesten af en toe shoppen in de schappen van de grote jongens. Deze zeven auto’s leenden de achterlichten van modellen van grote fabrikanten.
Lamborghini Countach (1974)
Aanvankelijk waren voor de Lamborghini Countach grote zeskantige achterlichtunits bedacht. Maar bij de productiemodellen worden de vierkante glaasjes van de Alfa Romeo Alfetta gebruikt.
Morgan Aeromax (2008)
Al sinds mensenheugenis gebruikt Morgan kleine ronde achterlampjes, alsof het merk niets anders kan. Voor de exotische Aeromax springen ze in het Engelse Malvern Link uit de band en passen ze de spatborden aan om ruimte te maken voor de achterlichtunits van de Lancia Thesis.
Think City (2001)
Hoewel Think onderdeel is van Ford, wordt voor de achterlichten van de City niet binnen de eigen gelederen gewinkeld, maar zien we dezelfde ronde lampen als achterop de Lamborghini Diablo. Inclusief de drie kruiskopschroefjes.
Lotus Esprit (1976)
De Lotus Esprit debuteert met de achterlichten van de Fiat X1/9. Twee jaar later maken ze plaats voor de units van de Rover SD1. Dat blijft zo tot de grote restyling in 1988, waarna de iets meer afgeronde lampen van de Toyota Corolla Coupé (AE 86) gebruikt worden. De laatste uitvoering van de Esprit, de V8, had vier ronde achterlichtjes waarvan het ons niet zou verbazen als ze van een leverancier komen waar ook Ferrari en caravanproducten ze betrokken.
Jaguar XJR-15 (1990)
Bij de XJ220 stopt Jaguar de van de Rover 200 afkomstige achterlichten nog weg achter tralies. Voor de van de Mazda 626 Coupé afkomstige units op de XJR-15 nemen ze die moeite niet meer.
Aston Martin DB7 (1994)
Na de VW Scirocco-achterlichten voor de Virage blijft Aston Martin voor de DB7 dichter bij huis: het leent de achterlichten van de 323F van zustermerk Mazda. Beide merken maken op dat moment immers deel uit van het Ford-concern.
MVS Venturi (1987)
In de achtersteven van de MVS Venturi monteren de Fransen de verlichtingclusters van de eerste generatie BMW 3-serie, bij kenners ook wel bekend als de E21.