VW Passat met V6 motor onthuld

VW Passat met V6 motor onthuld
VW Passat met V6 motor onthuldVW Passat met V6 motor onthuldVW Passat met V6 motor onthuldVW Passat met V6 motor onthuldVW Passat met V6 motor onthuldVW Passat met V6 motor onthuld
Op Amerikaans grondgebied is deze week de Passat 3.6 V6 voor het eerst aan de pers getoond. De nieuwe top-Passat werd tijdens het Meadowbrook Concours onthuld. Rond de jaarwisseling kunnen we de auto in Nederland verwachten.
Op Amerikaans grondgebied is deze week de Passat V6 voor het eerst aan de pers getoond. De nieuwe top-Passat werd tijdens het Meadowbrook Concours onthuld. Rond de jaarwisseling kunnen we de auto in Nederland verwachten.

De Passat V6 is uitgerust met een 3,6-liter motor, een doorontwikkeling van het aloude VR-blok dat we voor het laatst in de Golf R32 terugzagen. Met 280 pk is de nieuwe motor 5 pk sterker dan de motor uit de Passat W8. Net als de viercilinder krachtbronnen staat dankzij de compacte bouw de V(R)6 dwars voorin geplaatst. Standaard is de motor gekoppeld aan een zestraps tiptronic bak met een sports mode. Er zouden geen plannen zijn voor een handgeschakelde versie. Optioneel komt de 3.6 V6 met 4Motion (vierwielaandrijving) beschikbaar. Met de V6 heeft de Passat minder dan 7 seconden nodig om van 0 naar 100 km/h te versnellen, de topsnelheid is begrensd op 250 km/h.
Over pakweg een jaar zullen we dezelfde krachtbron mogen verwachten in de nieuwe Golf R36. Hoe dat snoepje zal uitpakken is nog even afwachten. Van begin 2006 zijn eerste de Passat 4-deurs en Variant aan de beurt.

Gerelateerde forumtopics