'Volvo wil toonaangevend zijn bij autonoom rijden'

Volvo Drive Me-project autonoom
De extra veiligheid die autonoom rijden wordt toegedicht, sluit natuurlijk naadloos aan bij het imago dat Volvo nastreeft. Vandaar dat deze techniek zeer belangrijk wordt in de toekomstplannen van het Zweedse merk.

Peter Mertens, R&D-chef van Volvo, zegt in een interview met Automotive News dat de zelfrijdende auto zelfs 'de hoeksteen van onze strategie is om het veiligste automerk te worden'.

Volvo investeert flink in de technologie, bijvoorbeeld in een pilot waarin maar liefst 100 zelfrijdende Volvo's de wegen rond het hoofdkwartier in Gothenburg bevolken.

Na de introductie van City Safety is Traffic Jam Assist op de nieuwe XC90 een volgende stap richting de autonome Volvo. Dit systeem is in principe in staat om de auto zonder hulp door de file te loodsen, maar Mertens benadrukt dat de bestuurder wel degelijk in de gaten moet blijven houden of het systeem niet toch een fout maakt.

Mertens benoemt vooral de afwijkende (verkeers-) regels wereldwijd tot een struikelblok in de ontwikkeling van de zelfrijdende auto: "We moeten als auto-industrie lobbyen voor één set regels wereldwijd. Anders is het erg moeilijk om software voor autonoom rijden te ontwikkelen. Ik twijfel of dat gaat lukken, maar ik houd hoop."

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.