Volvo stuurt 'wegtrein' de openbare weg op

Volvo SARTRE
In het kader van de verkeersveiligheid en het milieu werkt Volvo aan een soort trein voor de weg. Deze heeft net z'n eerste test op de openbare weg afgewerkt.

Het project heet SARTRE (Safe Road Trains for the Environment) en is bedoeld om te zien of het mogelijk is om voertuigen in een colonne te laten rijden, waarbij alleen de voorste bestuurd wordt. Na diverse tests op afgesloten locaties stuurde Volvo deze wegtrein onlangs voor het eerst op de openbare weg, op de snelweg nabij Barcelona.

Deze wegtrein, bestaand uit een Volvo XC60, V60 en S60 die achter elkaar een truck volgen, heeft 200 kilometer afgelegd in één dag. De gemiddelde snelheid van het groepje voertuigen lag tijdens de test op 85 km/h. Alleen de vrachtwagen werd bestuurd door een chauffeur, de overige voertuigen volgen door middel van doorontwikkelingen van bestaande assistentiesystemen, met camera's, radars en lasersensoren. Door middel van draadloze communicatie volgen de volgende auto's het voorbeeld van de leider.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (66) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.