'Volvo ontwikkelt geen nieuwe diesels meer'

Kosten om aan milieu-eisen te voldoen te hoog

Volvo V90 Cross Country
Volvo-baas Hakan Samuelsson heeft aangegeven dat het merk niet meer begint aan de ontwikkeling van nieuwe dieselmotoren. De steeds striktere milieu-eisen maken het een te kostbare onderneming.

Het lijkt erop dat Volvo de handdoek in de strijd gooit als het aankomt op dieselmotoren. De CEO van het merk, Hakan Samuelsson, heeft in een interview met de Frankfurter Zeitung aangegeven dat de kosten langzaamaan niet meer opwegen tegen de baten. Het wordt steeds ingewikkelder en duurder om diesels te laten voldoen aan de striktere emissie-eisen.

De huidige generatie dieselmotoren van de Zweden wordt naar verwachting nog zo'n vijf jaar gebruikt, waarna ze worden uitgefaseerd. Volvo wil zich logischerwijs richten op hybride en volledig elektrische aandrijflijnen, waarmee ook het gat dat de dieselmotoren achterlaten moet worden gevuld. De eerste volledig elektrische Volvo moet in 2019 op de markt verschijnen.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (79) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.