Volvo-fabriek in Torslanda wordt 50

Volvo Torsladaverken
Volvo TorsladaverkenVolvo TorsladaverkenVolvo TorsladaverkenVolvo TorsladaverkenVolvo TorsladaverkenVolvo Torsladaverken
De Volvo-fabriek in het Zweedse Torslanda wordt deze maand 50. Het cv van de fabriek staat vol Volvo-iconen.

Aanvankelijk nam de fabriek, die op 12 kilometer van het centrum van Göteborg ligt, 200.000 vierkante meter in beslag. De jaarlijkse productie werd bij de opening vastgesteld op 110.000 exemplaren, maar al in 1973 liepen er maar liefst 178.000 auto's van de band.

Vandaag de dag is 'Torslandaverken' een gigantisch complex: naast de productielijn huist Volvo Trucks in de vestiging en ook de maritieme tak, Volvo Penta, heeft er een werkplaats. De fabriek is met 5.000 medewerkers één van de grootste werkgevers van Scandinavië.

De Amazon was de eerste auto die in Torslanda gebouwd werd, en tot op de dag van vandaag loopt het grootste deel van de Volvo-line-up in deze vestiging van de band. Wil je weten welke? Op AutoWeek Classics hebben we een mooie selectie voor je gemaakt!

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.