Volvo Concept Estate gunt blik op toekomstige V90

Volvo Concept Estate
Volvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept EstateVolvo Concept Estate
Volvo toont met de Concept Estate de laatste van het trio concept-cars van de nieuwe generatie. De auto gunt ons nu al een blik op de V90, de toekomstige opvolger van de V70.

Laten we echter niet te hard van stapel lopen: de Concept Estate is namelijk een fraaie shooting brake, een driedeurs stationcar in de geest van de 1800 ES. Het trio concept-cars bestaat zodoende uit een coupé (Concept Coupé), een cross-over (Concept XC Coupé) en nu dus deze shooting brake.

Denk er twee portieren bij, en je komt dus een heel eind in de richting van de toekomstige V90. Volvo benadrukt verder dat we vooral goed naar het interieur moeten kijken, want de Concept Estate is de eerste concept-car die concreet vooruitblikt naar het binnenste van toekomstige auto's van het Zweedse merk.

De tablet op de middenconsole is dus geen gimmick, een soortgelijke voorziening kunnen we ook verwachten in de auto's die in de toekomst bij de Volvo-dealer staan. De tablet met touchscreen zal alle knoppen op de middenconsole vervangen, uitgezonderd de belangrijkste (bijvoorbeeld volume, alarmknipperlichten en de knoppen voor de ruitenverwarming).

De Concept Estate heeft uiteraard familiebanden met de V70 en de XC70, Volvo heeft voor de praktische gebruiksmogelijkheden goed gekeken bij die stationcars. De futuristische shooting brake onderscheidt zich met een groot panoramadak en 21-inch lichtmetaal.

Ook de 1800 ES komt om de hoek kijken, de ES 1800-aanduiding op de oranje gordels onderstreept dit erfgoed bijvoorbeeld.

Mocht je je na een rit in de Concept Estate vervelen? Geen enkel probleem, de concept-car heeft een complete speelset voor het Zweedse spel 'kubb' aan boord. Klachten over regen mogen geen excuus zijn, want er zitten ook regenpakken bij de concept-car.

Kijken naar deze toekomstvisie kan vanaf 4 maart op de salon van Genève. De V90 komt waarschijnlijk in 2015 op de markt.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (62) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.